מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמיעה ילודיםר. ההריונית26/08/2007
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 37 להריוני,בשבוע האחרון הייתי מאושפזת בבית החולים קפלן , להשגחה בעקבות בעיה כלשהי ומדי פעם דובר שם על איזושהי בדיקת שמיעה לילודים וגם הסתובבה שם בחורה ספק אחות ספק נציגה של קופות החולים וגבתה כסף מהורים שהיו מעונינים בבדיקה.
שאלתי היא: כיצד באמת מבוצעת בדיקת שמיעה לילוד בן יומו שמרבית פעולותיו הן בעצם רפלקסים? ושאלה השנייה היא כמה באמת אמינה בדיקה מסוג זה לתינוק כל כך רך שרק נולד?
אודה מאוד על תשובתכם, בברכה הריונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה ילודים
חגית שגיא26/08/2007ר. שלום
קיימת בדיקת סינון שמיעה לילודים שמתבצעת בבתי חולים מסוימים. הבדיקה נקראת OAE - והיא בודקת את התגובה של תאי השיער באוזן הפנימית לצליל שמושמע להם. זוהי בדיקה אובייקטיבית - כלומר לא תלויה בתגובות הנבדק ועל כן יכולה להתבצע גם על תינוקות בני יום.
לא ידוע לי שגובים כסף על בדיקה זו. בבתי חולים שמבצעים בדיקה זו כסינון סטנדרטי (כדוגמת תל השומר) הבדיקה מבוצעת על כלל התינוקות ולא רק למי שבוחר לעבור ולשלם על כך - על כן אני מקווה שאני מתייחסת לבדיקה שאת שמעת עליה.
מקווה שעניתי לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)