בעיה עם אוזן שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם אוזן שמאל
    רונה
    26/07/2009

שלום, שמי רונה ואני בת 27 מהמרכז. יש לי בעיה עם אוזן שמאל שייש לי ירידה הולכתית חמורה עקב כך שחסרות לי עצמות שמע (עקב ניתוח להסרת גידול כלוסטאטומה). מבחינה עצבית- שומעת בתדרים נמוכים נורמלי, ובגבוהים ירידה בינונית. הבנת הדיבור שלי גם עם מכשיר שמיעה לא הכי טובה היות ולא כל ההגברה מגיעה לאוזן הפנימית, ובשביל לשמוע טוב בטלפון אני צריכה להעביר לטלקויל ולשים אותו בווליום הכי גבוה (וגם אז יכול שאפספס פה ושם). בקיצור- מצב מתסכל בייחוד כשאני יודעת שמבחינה עצבית אני שומעת יותר טוב. במיקרופון- אם מגבירה את הווליום עד הסוף, יש לי פידבקים... בנוסף, יש לי בעיה עם האטימה של האוזניה המלאה ויותר נוח לי בלי שום דבר באוזן...
    ביררתי על שתל הסאונדברידג' שאמור לתת לי שמיעה טובה הרבה יותר מהמצב הנוכחי, אך בינתיים עד שיהיה ניתוח יחלפו כמה חודשים. שאלותי הם:
    1. ניתן בבדיקת שמיעה לבדוק הבנת מילים על ידי הולכת עצם כדי לראות פחות או יותר מה יהיה פוטנציאל הבנת הדיבור עם השתל באוזן זו?
    2. מאחר ולא נוח לי עם מכשיר מאחורי האוזן ואין לי ממנו הגברה מספקת אפשר להשאיל בינתיים מכשיר להולכת עצם לאוזן הזו עד הניתוח? אני מוכנה לתשלום חודשי, אבל חבל לי לקנות מכשיר מיוחד כשממילא בעוד כמה חודשים אשלם על השתל עצמו. חבל לי להסתובב גם עם מכשיר שלא נוח לי וגם עם הגברה לא איכותית. לעומת זאת, במכשיר הולכת עצם התנסיתי ויש לו איכות קול טובה הרבה יותר. אם אין לכם מכשיר כזה, תפנו אותי למכון שיש לו כזה מכשיר ומוכן להשאיל אותו.
    בתודה רבה,
    רונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם אוזן שמאל

הוספת תגובה

• בעיה באוזן שמאל

ענת כוכבא
    26/07/2009

לרונה שלום! ניתן בהחלט לבדוק את רמת הבנת הדיבור בהולכת עצם במסגרת בדיקה אודיולוגית שגרתית. את פשוט צריכה לבקש מרופא לרשום זאת בהפניה לבדיקה וכל מכון אודיולוגי יכול לספק לך את השירות הזה. לגבי השאלת מכשיר שמיעה להולכת עצם - יתכן שתוכלי להעזר בארגון "בקול", מלבד זה אינני יכולה להמליץ לך על מקום ספציפי, שיהיה מוכן להשאיל לך מכשיר כזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו