מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לסימונה בעניין טנטוןחגי09/08/2009
סימונה שלום, מה שלומך?
הייתי רוצה לדעת מהי בדיקת טנטון והאם יש גיל מינימום (בני הוא בן 3) לעבור אותה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטון
09/08/2009חגי שלום.
הערכת טנטון או מאפייני טנטון היא בדיקה אשר מבוצעת לאלו שסובלים מטנטון ומטרתה לאפיין את הטנטון של הנבדק (טנטון= צליל שהאדם שומע באוזניו או בראשו, ללא מקור קול חיצוני). באמצעות הבדיקה אנו מאפיינים את סוג הצליל שהנבדק שומע, תדרו ועוצמתו וכן בודקים את ההשפעה של צלילים שונים עליו (מיסוך).
ובאשר לבנך בן השלוש - האם הוא סובל מטנטון? אינני שוללת זאת כי אכן קיים טנטון בקרב ילדים, אך לרוב הם מתקשים לדווח עליו, ודאי וודאי שבגיל כ"כ צעיר. הייתי בודקת סוגיה זו לעומק.
בנוגע להערכת טנטון - זוהי בדיקה מורכבת שילד בן 3 מתקשה לעמוד בדרישות הקוגנטיביות שלה. בכל מקרה, הייתי מתחילה בבדיקת שמיעה לראות מה קורה עם השמיעה מאחר וטנטון עלול להיות אחד הסימפטומים של ירידה בשמיעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)