מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות של בדיקת שמיעהאלי19/09/2009
מסיבות כאלה ואחרות נשלחתי לבדיקת שמיעה, התוצאות לדעתי לא היו טובות, אבל שנתתי אותן לרופא אף אוזן גרון הוא אמר שהתוצאות בסדר גמור..ומשהו פה לא נראה לי..
הSRT שלי יצא 92% באוזן אחת ו96% באוזן שנייה.. ורשום 20 SRT בימין ושמאל..זה עוד בסדר, אבל למטה בדף רשום משהו על דציבלים, ושם משהו מסריח..רשום לי 50 ו 55, ואני חושב שזה די גרוע לא?למרות שביומיום אין לי בעיית שמיעה שמבחינים בה..
בנוסף רשום לי טינופטריה TYPE C, מה זה אומר?
*יש לציין שאת הבדיקה עשיתי כשהייתי מצונן וכאבו לי האוזניים - לא היה נוזלים אבל היה "לחץ" באוזניים ככה מי שבדק אמר לי על פי איזה מכשיר כזה שהוא הכניס לכמה שניות לאוזן..
רציתי לדעת, מה הדרגה של הבעיית שמיעה שלי?מה כל הדברים האלה אומרים?והאם ה"לחץ" באוזן יכול להשפיע במידה ניכרת על התוצאות?כי אמרו שיכול להשפיע אבל לא כמה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת שמיעה
חגית שגיא20/09/2009אלי שלום,
Type C בבדיקת טימפנומטריה מרמז על תהליך כלשהו באוזן התיכונה (חוסר אוורור/נוזלים וכד') ולכן כדאי לברר על צורך בטיפול, במידה ועדיין קיימים הכאבים ותחושת הלחץ באוזניים.
קשה לקבוע מה מצב השמיעה על פי הפרטים שנתת ומבלי לראות אודיוגרמה מלאה. SRT 20 הינו גבולי מאוד, ולרוב מצביע על ירידה קלילה בשמיעה.
מכיוון שאינני יודעת למה התייחס ה- 50-55 דציבל, אין באפשרותי לומר לך למה הכוונה.
כפי שציינתי, במידה ועדיין קיימת תחושת הלחץ באוזניים הייתי פונה לרופא ומבררת על טיפול בשל תחושותיך ובשל תוצאות הבדיקה.
במידה והתחושה חלפה, אתה יכול לבקש בדיקה חוזרת על מנת לוודא כי יש שיפור במצב השמיעה והאוורור של האוזן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי20/09/2009הלחץ באוזניים פסק לגמרי כבר מזמן מזמן, פשוט שהייתי חולה היה לי כאבי אוזניים למשך תקופה ארוכה של איזה שבועיים וחצי(הייתי ממש חולה) - אז שלחו אותי לעשות בדיקה ואת הבדיקה עשיתי שעדיין היה לי לחץ וכאביים באוזניים..
אחרי שהבראתי הכאבים כמובן הפסיקו ובמכון שבדקו אותי אמרו לי שיכול להיות שהתוצאות יהיו טובות יותר כשהלחץ יעבור..
אם אני אצלם את הטופס של הבדיקה עם 2 הגרפים האלה זה יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן
אלי20/09/2009שהייתי קטן הייתה לי בעיה קשה עם האוזניים שכאבו בתדירות קרובה, אבל לאחר כמה שנים שהתבגרתי הבעיה חלפה לגמרי, אבל אמרו לי וידעתי שהשמיעה שלי ירדה מעט מהילדות, אבל לפי הבדיקות רציתי לדעת אם זה באמת מעט או שהשמיעה ירדה בצורה דרסטית..למרות שביומיום אין לי בעיה לשמוע ולדבר עם חברים או לשמוע את המורים גם אם אני יושב הכי מאחורה, כאילו הכל תקין..
פשוט בבדיקה היו כאלה צפצופים חלשים כאלה שבהתחלה לא התקשתי לשמוע אבל הצפצופים ניהיו חלשים יותר ויותר עד רמה שכבר לא הצלחתי לשמוע אותם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה
20/09/2009כדי לקבל התייחסות מלאה צריך לראות את בדיקות השמיעה. אתה יכול לפנות בשאלות למכון בו ביצעת את הבדיק, לרופא או לצרף לנו סריקה של הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)