גילוי מאוחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילוי מאוחר
    דפית
    30/09/2009

קוראים לי דפית שחר אני בת 26 וחצי .
    הסיפור מתחיל כאשר בגיל שנתיים אמא שלי שמה לב במסיבת סיום בגן בגיל שנתיים שכולם למדו שיר ואני איני ידעתי לשיר אותו היחידה בגן והסתכלתי על הפה של כולם בתסכול, היא לקחה אותי לא.א.ג והתגלו בעיות שמיעה וחמורות .ברקורד בינקות 50 db בילדות 75db
    במשך השנים היו בעיות אזניים כגון דלקות אזניים חמורות מאוד ונוזלים פעמים רבות ניתוח הכפתורים האחרון היה בגיל 13, שלהבנתי זה גיל מאוחר מאוד לניתוח מסוג זה. בדיקות השמיעה העלו ליקויי שמיעה חריפים(תיעוד רפואי) במשך השנים החריפו ליקויי השמיעה ולאחרונה הלכתי לבדיקת שמיעה שהעלתה ירידה בשמיעה באוזן ימין של כ 85 db ובאוזן שמאל 110 dbטימפונומטריה לא העלתה נוזלים באוזניים ולכן מומחה אף אוזן גרון קבע ליקויי עיצבי חמור שלדבריו הוא כנראה מלידה .
    פניתי למכון שמיעה האם זה הגיוני שתהיה כזו ירידה בשמיעה ומה יכולות להיות הסיבות לליקוי עיצבי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מאוחר

הוספת תגובה

• גילוי מאוחר

ענת כוכבא
    30/09/2009

לדפית שלום!את ההתייחסות למצב השמיעה שלך עליך לקבל מקלינאי/ת התקשורת, שאצלה עברת לאורך שנים מעקב שמיעתי.גורם נוסף שיוכל להאיר על המצב הוא שוב רופא א.א.ג., אשר יסקור את ההיסטוריה הרפואית שלך לאורך שנים. כל קופות החולים מאפשרות להגיע לרופאים מומחים מן השורה הראשונה - אולי כדאי לך לשקול אופציה כזאת.
    מפנייתך לא ברור לי האם את נעזרת במכשירי שמיעה. אם כן , עליך לבדוק את יעילותם במצב השמיעתי החדש ולשנות בהתאם לתוצאות. כדאי לך בשיחה עם קלינאי/ת התקשורת לשאול על כל האפשרויות לשפר את מצב שמיעתך באופן מרבי.
    כמו כן עליך להקפיד על ביצוע מעקב שמיעתי וא.א.ג. סדיר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

דפית
    01/10/2009

נאמר לי היום אצל קלינאי תקשורת שיש לי חשד לנוירופתיה אודיוטורית מה זה ומה עושים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

02/10/2009

נוירופתיה אודיטורית היא מצב בו איבר החישה באוזן הפנימית (השבלול) תקין, אך יש פגיעה בתפקוד וסינכרוניזזציה לאורך עצב השמיעה. מצב זה מאופיין לרוב בקושי להבין דיבור, בעיקר על רקע רעש. הוא יכול לבוא לידי ביטוי עם חומרות שונות של ליקוי שמיעה ותנודתיות בליקוי השמיעה.
    האבחון של אודיטורי נוירופתי מתבסס על כך שניתן לקבל תגובה מהאוזן הפנימית (באמצעות בדיקת הדים קוכלאריים), אך לא מהעצב (באמצעות בדיקת ABR). ראשית, יש לברר אם בצעת בדיקות אלו והאבחנה שניתנה לך אכן נכונה. בכל מקרה הגישה בה נוקטים היום לרוב היא שימוש בהגברה (FM/מכשירי שמיעה/שתל) בהתאם לצרכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו