אירועי סחרחורת ותחושת ירידה בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירועי סחרחורת ותחושת ירידה בשמיעה
    ליאור
    29/12/2009

שלום רב,

לפני כשנתיים וחצי הרגשתי ירידה דרסטית בשמיעה,אי לכך ביצעתי בדיקת שמיעה ובדיקת רופא אף אוזן גרון-------- כל המדדים תקינים.

במשך חמשת החודשים האחרונים אירעו לי מספר אירועי סחרחורות כאשר מאירוע לאירוע יש החמרה(תחושה כאילו הכל "זז ומתהפך") ומתלווים בחילות רבות. ביצעתי בעקבות זאת עוד בדיקת שמיעה ובירור רופא א.א.ג----------------כל המדדים תקינים.

ביצעתי בירור נוירולוגי(CT,EEG) וקרדיולוגי(אקו לב+הולטר)---------מדדים תקינים.

רופא נוסף שבדק אותי הבחין שאינני שומע אותו טוב(כל פעם אמרתי לו "מה" "מה") והוא התעקש שהבעיה אצלי נעוצה אך ורק ב א.א.ג וכי עלי לעבור שם בירור מקיף יותר. הוא ציין שזה מוזר שבדיקות השמיעה שלי תקינות ולמרות זאת עדיין אינני שומע טוב. הסתבר שרופא זה צדק מאד וקלע בדיוק לבעיה.

ביצעתי שוב בדיקת שמיעה----שוב תקין.

לאחר בדיקת השמיעה,ביצעתי בדיקת ברה שהקלינאית ציינה בפניי כי יצאה איננה תקינה. להלן הסיכום של מכתבה:

בשתי האוזניים התקבל דגם רישום עם כל הגלים המצופים,בזמני חביון תקינים וללא עדות להאטה בזמן ההולכה העצבית המרכזית דו צדדית.
    הגברת קצב הגירוי ל-55 לשניה,באוזן ימין גרמה להארכה משמעותית בחביון גל V ללא שינוי בדגם הרישום וללא שינוי משמעותי ב-BBT, באוזן שמאל הגברת קצב הגירוי גרמה לשינוי משמעותי בדגם הרישום ללא שינוי משמעותי ב-BBT.להמשך טיפולו של רופא א.א.ג.

1.מה אפשר להסיק מהתוצאה?
    2.האם מדובר במשהו מסוכן עבורי?
    3.מדובר במשהו בלתי הפיך? האם מדובר בפגיעת שמיעה למרות שבדיקות השמיעה הרגילות יצאו תקינות?
    4. אודה מאד אם תוכלו לפרט לגבי המשמעויות.

נ.ב. יש לציין שהרופא א.א.ג התלבט מאד לגבי התוצאות והפנה אותי למרפאת סחרחורות(VERTIGO) כדי להציג למומחה שם את התוצאה.כמו כן, המליץ גם על בדיקת ENG.

אודה מאד לתשובתכם... זו עבודת קודש שהנכם עושים.תבורכו!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אירועי סחרחורת ותחושת ירידה בשמיעה

30/12/2009

ליאור שלום,
    אני מבינה מתוכן הודעתך כי אתה חש בירידה בשמיעה בנוכחות שמיעה תקינה בבדיקות השמיעה. בעיקר אתה מדווח על קושי בהבנת הדיבור (שואל מה?).
    במקרה זה הייתי ממליצה לך לעבור בדיקה ל"עיבוד שמיעה מרכזי". הבדיקה הזאת בודקת בעצם מה קורה עם המידע כשהוא מעובד ברמות גבוהות יותר במערכת השמיעתית.
    בדיקת ה- ABR בקצב מוגבר (55pps) זאת אחת הדרכים להעמיס על המערכת ולראות מה קורה בעיבוד ברמה גבוהה יותר. הארכה ברכיב V היא אך טבעית - תלוי בכמה הוארך. אין לי מספיק מידע ללא לראות את הבדיקה מעבר לכך. אני מייעצת לך להתייעץ עם מי שביצע ת הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי 100%. תודה רבה לך!!!

ליאור
    30/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו