שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אמא של גלי
    15/02/2010

הילד שלי בן 5 וחצי. מגיל צעיר סובל מנוזלים באזניים למרות שמדי שנה יש שיפור במצב. לפני כשנה עשינו לו בדיקת שמיעה, שהראתה ירידה של 30דצ' בשתי האזניים. הרופא המליץ על ניתוח כפתורים ואנחנו החלטנו לחכות בלי שום טיפול.
    השנה הגננת טענה שיש לו "בעיה בהקשבה" בפעילויות שונות ולכן בדקנו שוב והתוצאה היא שבאוזן ימין יש ירידה של 10 דצ (תקין) ובאוזן שמאל ירידה של 20 דצ. מה הייתם ממליצים לעשות במצב כזה? עוד חצי שנה הוא עולה לכיתה א'...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ענת כוכבא
    15/02/2010

לאמא של גלי שלום! ליקוי של 10 דציבל נכלל עדיין בתחום הנורמה עבור ילדים, אך ליקוי של 20 דציבל נכלל כבר בליקוי שמיעה - אמנם קליל,אך בהחלט מהותי עבור התפתחות תקינה ותהליכי למידה תקינים, שמאפשרים למצות את הפוטנציאל של הילד. מכיוון שליקוי בשמיעה, שמקורו באוזן התיכונה אינו קבוע ועקבי, אי אפשר לדעת בכל רגע נתון מה מצבו השמיעתי של בנך. לכן אם הייתי אמו של גלי, הייתי עושה כל הנחוץ לשיפור וייצוב של שמיעתו וזאת ע"מ למנוע ממנו להשקיע מאמצים בשמיעה במקום בתהליכי למידה רגילים. תתיעצו שוב עם רופא ואל תחכו, כי ההמתנה הינה על חשבונו של בנך. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו