מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בידקת שמיעה לתינוקותב03/03/2010
היי,
רציתי לשאול, ביתי נכשלה בבדיקת ההדים הקוכליארים שנעשת עם שחרור התינוק מבית החולים
הבדיקה בוצעה פעמיים בבית החולים עפי דרישתי (בהפרש של יום) ויצאה כלא תקינה.
אני מאוד חוששת מאחר ואני נשאית של גן הקונקסין. אין לנו במשפחה אף אחד שהוא לקוי שמיעה וכן בעלי אינו נשא של הגן.
הפנו אותי לבדיקה חוזרת בעוד כחודש ואם תיכשל שוב יעשו בדיקת BERA
אני מאוד בלחץ... וחוששת מהתוצאות.. מה הסיכויים שביתי תהיה חרשת?.... ומה הסיכויים ללקוית שמיעה.... האם ייתכן כי בעוד חודש הבדיקה תהיה בסדר? או שניתן לומר כי מדובר בלקות שמיעה ....
אודה לתשובה בהקדם
בתודה בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה לתינוקות
03/03/2010בתיה שלום
ראשית רציתי לציין כי על-פי החוק תינוקות נבדקים פעמיים בבית החולים כשגרה, כך שגם אם לא היית מבקשת היא הייתה נבדקת פעם נוספת. בכל אופן, זה שהיא נכשלה פעמיים עדין לא אומר דבר על השמיעה שלה.
הרבה פעמים מי שפיר נכלאים בחלל האוזן ומפריעים לנו לקלוט את התגובה של האוזן. לכן 95% מהתינוקות שנכשלים בבדיקת סינון השמיעה בבית החולים, עוברים בהצלחה את הבדיקה החוזרת (בעוד חודש).
אני יודעת שההמתנה קשה, אך היא חשובה כי בפרק זמן זה מי השפיר יוצאים מחלל האוזן.
אם את מאד לחוצה, תנסי להתקשר לבית החולים ולהקדים במעט את הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת -בדיקת שמיעה שנכשלה
ב04/03/2010היי,
תודה על התגובה המהירה,
מה זה אומר אם אני נשאית של גן הקונקסין (חרשות) ובעלי אינו נשא כמו כן אין אצלנו במשפחה אף אחד חרש או לקוי שמיעה,
האם צריך ש-2 ההורים יהיו נשאים של הגן בכדי שהצאצא יהיה חרש? ואם אחד מההורים נשא אז מדובר בליקוי שמיעה בלבד במקרה הכי גרוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת -בדיקת שמיעה שנכשלה
04/03/2010בתיה שלום
כשלאדם יש 2 אללים של קונקסין (כלומר 2 הוריו היו נשאים), אז הוא יכול להיות לקוי שמיעה או חרש (לא ניתן לנבא). אלל אחד (מאחד ההורים), פירושו שגם הוא יהיה נשא שומע.
עם זאת, התורשה של חרשות מאד מורכבת וישנם גנים רבים האחראים על חרשות ולא את כולם אנו מצליחים לזהות. וגם יתכנו מוטציות חדשות.
לכן, אני נשארת עם תשובתי הקודמת, אל תעסיקי את עצמך במחשבות סרק. בהחלט יתכן שחששותיך הם לריק. המתיני בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)