חשש לשמיעה של תינוק בן שלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לשמיעה של תינוק בן שלושה חודשים
    יעל
    09/03/2010

הבן שלי בן 3 חודשים.
    מאז שנולד יש לי חשד שהוא לא שומע. לפעמים הוא נבהל מרעשים ולפעמים לא.
    כשאני שרה אליו ומדברת אליו הוא מחייך אבל אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא רואה אותי או שומע אותי.
    מה שהכי מדאיג אותי זה שאם הוא לא רואה את מקור הקול הוא לא מפנה את הראש בכלל אלא רק ממצמץ.
    הוא לא עבר בבית חולים בדיקת סינון שמיעה מכיוון שלא היה שם בדיקה שכזאת.
    פניתי לרופא ילדים שלי והוא לא המליץ לעשות בדיקת ברה כי לדעתו יש זמן בשביל לבדוק את העניין ועד שלא מתעורר חשד בטיפת חלב לא כדאי להתסכן בהרדמה ולכן לא הסכים לתת לי הפניה.
    האם לחכות או שעדיף ללכת לרופא אאג כי חשוב לאתר את הבעיה מוקדם ככול האפשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשש לשמיע של תינוק בן שלושה חודשים

חגית שגיא
    09/03/2010

יעל שלום,
    בגיל 3 חודשים אנו לא מצפים מתינוק להפנות ראש לכיוון מקור הקול, אנו מצפים לראות יכולת כזאת אצל תינוקות סביב גיל 4 חודשים ומעלה.
    גם לגבי התגובות האחרות - קשה לבודד תגובה של תינוק בגיל זה לגירוי ספציפי מכיוון שהוא חשוף לגירויים - חדשים מבחינתו - מכל החושים.
    מצמוץ או מציצת מוצץ או הפסקת פעילות - אלו התגובות אותן אנו מחפשים גם בבדיקת שמיעה לתינוקות בגילאים אלו
    אבל על מנת להיות בטוחה את יכולה לגשת לרופא אא"ג שמתמחה בגיל זה, לבקש שיבדוק את אוזניו של בנך ולהפנות אותך ל בדיקת שמיעה התנהגותית ולא ברה (על מנת לא להשתמש בחומרים מרגיעים) ולפעול בהתאם לתוצאות הבדיקה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו