מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשירי שמיעה לליקוי אחרי גידולרותי17/03/2010
לפני כשנתיים, בעקבות ירידה בשמיעה, מצאו אצלי גידול שפיר (נוירינומה אקוסטית) בתעלת השמע. לפני כשנה עברתי רדיו סרג'רי, וכעת יש לי 24% שמיעה (בקטגורית 'הבנה') באוזן שמאל (ימין שומעת כרגיל). ויש טינטון. השאלה אם יש טעם לנסות מכשיר שמיעה? אומרים שהוא עוזר לשקם את העצב שנפגע, האם זה ייתכן? תודה, רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי שמיעה לליקוי אחרי גידול
ענת כוכבא17/03/2010לרותי שלום! בואי נתחיל מהסוף : אין מכשיר שמיעה או אביזר כלשהו אחר, שביכולתו לשקם את עצב השמיעה, אך שימוש במכשיר שמיעה יכול להועיל . אינני יודעת מה עוצמת הפגיעה בשמיעה כתוצאה מניתוח, לכן קשה לי לכוון אותך יותר ספציפית לאופן שיקום באוזן הפגועה, אך קלינאי התקשורת שמתמחה בשיקום שמיעה יכול לייעץ לך במה לבחור. חשיבות השמיעה הדו-צידית גדולה בתחום התמצאות שמיעתית במרחב וגם במצב של פגיעה ביכולת פיענוח הדיבור לא הייתי מוותרת על נסיון להרכיב מכשיר. לכן אני ממליצה לנסות ולהתרשם מתרומת מכשיר השמיעה, אשר יוכל גם לעזור לך במידת מה להתמודד עם הטנטון. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה
יוסי13/04/2010שלום אני יוסי ואנין בן 14 וחצי . בגיל 4 הייתה לי ירידה ממש חמורה בשמיעה אז עברתי ניתוח צינוריות , וזה עזר אבל שהגעתי לגיל 9 חזרה בעיית השמיעה והיא הייתה ירידה של 40 מעלות ב2 האוזניים. ומלפני חודש וחצי עשיתי שוב בדיקת שמיעה והיא הראתה שבאוזן ימין יש לי ירידה בשמיעה של 28 מעלות , ובשמאל הכל בסדר . יש לציין שבאורך כל ילדותי עד עכשיו תמיד סבלתי מדלקות חמורות באוזניים , נוזלים וכו' ..
אז השאלות שלי הם:
1. אני מרגיש שהשמיעה שלי טובה חוץ מההבדלים שאני מרגיש בין האוזניים , ותמיד באוזן ימין אני כל יום מנקה מחדש ויש לי כל הזמן לכלוכים מחדש (הרבה) , ובאוזן שמאל אין כלום . שאלתי היא האם אני צריך לטפל בזה או שלא?
2. האם זה גורם לאיזה מחלות או משהו כזה בעתיד?
3. אני אשמח עם תגיד לי מה מצבי , ועם יש צורך לדאגה .. ועם יש פיתרון , או עם צריך להתייחס לזה בכלל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה
חגית שגיא14/04/2010יוסי שלום,
אם הבנתי את תיאורך נכון אתה חש ירידת שמיעה באוזן אחת ומקורה הוא כנראה בדלקות.
לגבי ההפרשות - את שאלותיך לגבי הניקוי ונזק אפשרי יש להפנות לרופא אא"ג
לגבי השמיעה במידה והירידה ממושכת ניתן בהחלט להעזר בהגברה על מנת להינות מתפקוד שמיעתי תקין.
אני ממליצה לגשת לרופא אא"ג ולאחר מכן לקלינאי תקשורת שמתמחה בשיקום שמיעה, והוא יוכל להמליץ לך על השיקום הטוב ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)