פגיעה בשמיעה עקב ניתוח מוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בשמיעה עקב ניתוח מוח
    גונן
    11/04/2010

לפני כחצי שנה התגלו במוחי גרורות שטופלו. כנראה שבעקבות הניתוח, ומספר טיפולים קרינתיים למוח (כולל רדיו- סרג'רי ו- WBRT) שעברתי בחצי השנה האחרונה, חלה ירידה משמעותית ביכולתי לשמוע, להבין ולהשתלב בשיחה. יש שינויים בשמיעה לאורך היום ומשבוע לשבוע, לא תמיד לטובה. הילדים אומרים שאני "לא עוקב". באוזן ימין המצב גרוע מבאוזן שמאל. אני מתלבט אם ללכת לכיוון מכשירי שמיעה:
    א. אולי השמיעה תחזור (אם כי גם לפני הניתוח וההקרנות השמיעה לא היתה טןבה).
    ב. העלות הגבוהה של המכשירים המתקדמים מרתיעה. השתתפות קופ"ח בערך 4,000 ש"ח, מכשיר בודד יכול להגיע ל- 11,000 ש"ח. שני מכשירים כאלה יכולים לעלות 14,000 ש"ח ??
    ג. לא ברור אם השיפור באיכות החיים יצדיק את חוסר הנוחות הכרוך במכשירי שמיעה, ואז כל ההשקעה יורדת לטימיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בשמיעה עקב ניתוח מוח

11/04/2010

גונן שלום,
    מצער לשמוע על מצבך, אך עוד קשה לשמוע שבנוסף למחלתך אתה גוזר על עצמך ניתוק חברתי כי אתה לא שומע. אני בטוחה שבני משפחתך יסכימו להציע כל סכום כדי לתקשר איתך בצורה טובה.
    ועכשיו אתייחס לטענותיך לפי סדרם:
    כמו שאמרת, יתכן והשמיעה תחזור, אך אם הפגיעה היא עצבית , סביר להניח שהשמיעה לא תחזור לתיקונה. מי שיכול לתת לך את היעוץ הכי טוב בנושא זה רופא אאג ו/או קלינאית תקשורת שבדקה אותך. בהתאם, לא בטוח שמכשירי שמיעה הוא הפתרון האידיאלי עבורך ישנם מיגוון נוסף של פרונות (כמו מגברים ו'או מערכות FM). גם מכשירי שמיעה וגם מערכות אחרות ניתן להחזיר תוך חודש ימים בניכוי דמי ניסיון, כך שההשקעה לא תרד לטימיון - א לא תנסה לא תדע את מידת השיפור באיכות החיים.
    בברכת החלמה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו