בעיית שמיעה לתינוק בן חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית שמיעה לתינוק בן חודש
    מיכל
    26/04/2010

לפני חודש ילדיתי את בני ובבדיקה שמיעה בבית החולים והיום בדיקת ברה יש חשש לחרשות הומלץ לנו בנוסף לעשות בדיקת cmv
    אני רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפנינו
    מהם הדרכים הטובות ביותר לטיפול
    האם זה וודאי?
    האם יש סיכוי שזה ישתנה?
    בני ידבר רגיל?
    בבקשה עיזרו לי
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיית שמיעה לתינוק בן חודש

26/04/2010

מיכל שלום, אני מבינה את דאגתך, אך את רק בתחילתה של דרך. לפיכך, לא תוכלי לקבל את התשובות לכל שאלותיך בבת אחת. כמו-כן, אין לי כל מידע לגבי התוצאות של הבדיקה ולכן איני יכולה לענות על רוב שאלותיך.
    בדיקת הברה היא בדיקה אמינה. עם זאת לשמיעה יש מרכיב הולכתי ומרכיב עצבי.
    מרכיב הולכתי הינו הולכת הקול עד לאוזן הפנימית והוא לרוב הפיך: מדובר בנוזלים או בפקק.
    הרכיב העצבי אינו הפיך ודורש שיקום עם מכשירי שמיעה /שתל.
    כרגע עליך לגשת לאאג שיראה אם יש נוזלים או פקק וכן לעשות ברור CMV בכדי לטפל ב- CMV ולמנוע פגיעה נוספת.
    בכל מקרה סביר להינח שילדך יבדק בבדיקות נוספות בכדי לאשש את הממצאים.
    אני יכולה לנחם אותך בכך שהיו רוב הילדים לקויי השמיעה מסתדרים היטב עם מכשירים/שתל ומפתחים שפה ודיבור טובים.
    מאד חשוב לעבור את השלב הקשה הזה של הבשורה מהר ולהתגייס לפעולה כדי לתת לבנך את מירב הטיפול שהוא יכול ולזמןן יש כאן תפקיד חשוב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו