מה התהליך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה התהליך
    הילה
    24/10/2007

שלום רב,
    איני בת 40, השמיעה שלי ירודה מילדות. נבדקתי בגלי כ-12, כאשר זוהתה הבעיה, אך אף פעם לא הרכבתי מכשיר שמיעה, הסתדרתי איכשהו. אין לי בעיה לשמוע, ביקר כאשר אני יכולה לעקוב גם לאחר שפתיים של המדבר, אבל גם רדיו אני שומעת די טוב. טלפון אני יכולה לשמוע רק בצד אחד. לחש אני לא מצליחה להבין בכלל, וגם בזמן נסיעה באוטו קשה לי מאד להשתתף בשיחה.
    זה קצת מביך אותי לפנות לקופת חולים - הדבר ירשם בתיק שלי, ולפעמים מעביד מעוניין לדעת מה הוא מצב הבריאות וזה יכול להשפיע על קבלת החלטה שלו לגביי, וגם מבחינת ביטוח שאני עשיתי בנוסף לקופת חולים - אני מזדהה כאישה בריאה, אין שם בשאלון שאלה לגבי טיב שמיעה, ואני לא מנדבת אינפורמציה, ביקר שלא פניתי, לא נבדקתי, אין תעוד רשמי של בעיה...
    בזמן אחרון אני מרגישה ידרדרות מסויימת, או שפשוט נמעס לי להסתיר שלא שמעתי, ולשאול עוד פעם, וקורים מצבים לא נעימים. מה אתם יכולים להמליך לי? איך להתחיל תהליך, לפנות קודם לקופת חולים? אולי יש אפשרות לפנות ישר למכון שמיעה, שזה יהיה יותר דיסקרטי? אני מבינה, ששרותים של מכון שמיעה יקרים, ועלות מכשיר שמיעה הוא יקר מאד. האם השתתפות של קופת חולים משמעותית, או שלא כידאי לערב אותם בכלל?
    תודה, וסליחה על שגיאות, אני עולה חדשה יחסית, עברית שלי לא תקינה מספיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה התהליך

הוספת תגובה

• תהליך התאמת מכשיר

חגית שגיא
    24/10/2007

הילה שלום,
    את יכולה לפנות ישר למכון שמיעה ולבצע שם בדיקת שמיעה והתאמה. רצוי לגשת קודם לרופא אא"ג על מנת שיבדוק את מצב האוזן (נקיון, שלמות עור התוף וכד'). בכל מקרה ברוב המכונים ברור מצב שמיעה ומתן המלצה על מכשיר לא עולה כסף.
    מכשירי השמיעה נעים בטווח מחירים רחב מאוד, כך שאני בטוחה שתוכלי למצוא מכשיר שיתאים לך גם מבחינת מחיר. קופות חולים משתתפות ברכישת מכשיר - כל קופה לפי ההסדר שלה ולפי רמת הביטוח שלך, את יכולה לפנות ולברר.
    אני חושבת שתפקוד שמיעתי לקוי בזמן שיחה - בקשה לחזרה על דברים מספר פעמים, או מענה לא נכון על שאלה - יכול לפגוע ברושם הטוב שתשאירי על מעביד יותר מאשר אם ידע שאת לקויית שמיעה המשוקמת על ידי מכשיר שמיעה ומראה תפקוד טוב בעת שיחה.

מקווה שעניתי על השאלה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו