לקות שמיעה חד צדדית מסוג תחושתי עצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקות שמיעה חד צדדית מסוג תחושתי עצב
    רן
    07/06/2010

שלום..
    יש לי ילדה בת 5 שנים עם לקות שמיעה חד צדדית חמורה מסוג תחושתי עצבי,רציתי לדעת איזה קשיים תוכל לפתח בבית הספר ואיך זה ישפיע על יכולתה השפתית והלימודית
    יש לציין שאין לה מכשיר שמיעה והילדה לא מודעת לקושי שלה וישנם קושי בהיגוי כמה אותיות,אני בדילמה איך לעזור לה או במה היא מתקשה מה התסמינים ומה הפתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לקות שמיעה חד צדדית מסוג תחושתי עצב

ענת כוכבא
    08/06/2010

לרן שלום!
    ליקוי שמיעה חד צידי משפיע על שמיעה היקפית - קושי במיקום מקור הצליל במרחב, מקשה על הבנת דיבור על רקע רעש, מקשה על התפתחות קוגניטיבית תקינה - דבר העלול להשפיע על הישגים לימודיים. ציינת, כי אין לילדה מכשיר שמיעה - האם לא ניתן להתאים מכשיר עקב מצב השמיעה או האם זאת החלטתכם האישית? אם מצב השמיעה כן מאפשר הרכבת מכשיר שמיעה, אני ממליצה על כך בחום. הרכבת מכשיר שמיעה תקל על הילדה על התמודדותה בחיי יומיום ובייחוד במסגרת החינוכית. האם אתם נמצאים בקשר עם ארגון מיח"א או "שמע"? הדבר חשוב על מנת לאפשר לילדה קבלת עזרה מרבית במסגרת החינוכית.בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו