צעקות באוזן, ורגישות בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות באוזן, ורגישות בשמיעה
    רועי
    28/06/2010

שלום,
    אני בצבא והיה מקרה בו רץ לידי חייל אחר ובצחוק צעק משהו לתוך אוזני. כיוון שזה היה תוך כדי ריצה זה היה לזמן קצר, אבל זה היה די קרוב לאוזן (הוא ניסה להפחיד אותי). אח"כ האוזן קצת כאבה לי.
    1) האם צעקות באוזן, שהאוזן רק קצת כואבת, יכולות לגרום לירידה בשמיעה?

בנוסף, אני לאחרונה מרגיש שהאוזניים נהיו רגישות הרבה יותר לרעש. כשאני שומע מוזיקה עם אוזניות, גם בווליום נמוך מאוד האוזניים אח"כ כואבות לי. בהתחלה שמעתי עם אוזניות עורף והאוזניים היו כואבות, שיערתי שזה בגלל שהן לא מסננות רעשים חיצוניים אז עברתי מהן לאוזניות IN EAR אבל הבעיה נמשכה. יש לציין שכשאני בחדר לבד והכל שקט, ואני שומע מוזיקה עם אוזניות, הן העורפיות והן IN EAR האוזניים לא כואבות.
    2) האם אוזניות שמסננות רעשים חיצוניים יעזרו?
    3) האם הרגישות באוזניי תעבור, וממה סביר שהיא נגרמה?
    4) האם ספוג לאוזניות יעזור? האם ספוג שמתלבש על האוזנייה מסנן רעשים צורמים מהאוזנייה ומסייע בהפחתת רעש חיצוני?
    5) באוזניות עורף שמתי לב שנקרע קצת הספוג בשתי האוזניים. האם זה יכול להוות גורם לכך שהחלו לכאוב לי האוזניים עם אוזניות אלה? (או שוב, האם הספוג של האוזניות משחק תפקיד?)

תודה =].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צעקות באוזן, ורגישות בשמיעה

ענת כוכבא
    28/06/2010

לרועי שלום!רגישות לרעש או מגע הינה אישית וכל אחד צריך לנהוג לפי תחושותיו על מנת למנוע אי נוחות. תחושת הכאב , אשר נוצרה אצלך באוזן כתוצאה מהצעקה שייכת לרגישות האישית שלך, ומאחר והינך מודאג, הייתי במקומך פונה לבדיקת רופא א.א.ג. ולבדיקת שמיעה. כך תוכל לדעת האם נגרם לך נזק כלשהו.
    עכשיו לגבי האוזניות: אוזניות המסננות רעש חיצוני מאפשרות לשמוע רק את מה שאנו רוצים ובעוצמה נוחה לנו וזאת בזכות מערכת ביטול רעשים אקטיבית. ברור כי אוזניות מסוג זה הן המומלצות, מכיוון שמונעות מאיתנו להגביר את עוצמת השמע ובכך לפגוע בשמיעה. ישנן אוזניות בעלות מבנה שונה וכל אחד צריך למצוא לעצמו את המבנה, שנוח לו באוזן. תפקידו של ספוג הינו לרכך את המגע בין האוזנייה לאוזן ולאפשר בזכות גמישותו להתאים טוב יותר את הצורה לצורת האוזן. תרומתו האקוסטית של הספוג מזערית ,לכן לא הייתי מתיחסת אליו כלבולם רעשים.
    מקווה שעניתי על שאלותיך. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו