בדיקת BERA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת BERA
    יעל
    12/07/2010

שלום,
    בתי בת 7 חודשים, לפני כחודש ערכנו בדיקת BERA עקב היסטוריה של ליקוי שמיעה במשפחה של בעלי.

תוצאות הבדיקה אומרות כי אוזן שמאל תקינה אך באוזן ימין ישנו ליקוי שמיעה קל חד צדדי.

עד כמה זה רציני ועל מה זה יכול להשפיע? האם יש דרך לפתור את העניין?
    יכול להיות שהבדיקה יצאה לא נכונה? תקינה?

הופננו ל- א.א.ג. אך התור הוא לעוד הרבה זמן ויש לי כ"כ הרבה שאלות...

תודה רבה,

יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת BERA

הוספת תגובה

• בדיקת BERA

13/07/2010

יעל שלום.
    בדיקת BERA היא בדיקה מהימנה. עם זאת, היא רק חלק ממכלול בדיקות המסייעות לנו לקבוע אבחנה סופית ולתת המלצה מתאימה.
    בהחלט יתכן כי ליקוי השמיעה הקל נובע מנוזלים באוזניים. לפיכך כדאי לפנות לרופא אאג בכדי שיסתכל באוזניים ויראה אם יש נוזלים באוזניים. במידה ויש נוזלים, לשיתייבשו יחלוף הליקוי. כדאי ללכת לרופא אאג בסמיכות ל- BERA כי הממצא שלו יכול להסביר את תוצאות הבדיקה ובעוד חודש יתכן שאם היו נוזלים הם יתייבשו.
    העובדה שישנה אוזן אחת תקינה מעודדת ואומרת שהילדה שומעת. גם אם הליקוי אינו נובע מנוזלים באוזניים משמעות הממצאים כרגע היא שיש לעקוב אחר ההתפתחות השמיעתית והשפתית של בתך.
    אני מבינה כי יש שאלות רבות המטרידות אותך, אך רק לאחר שיתקבל מידע מלא - כוללאאג ובדיקות נוספות יוכלו לענות על כולן בצורה יסודית
    בינתיים נותר לי לאחל לך בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    14/07/2010

יסמין שלום,

ראשית, תודה רבה על תגובתך,

שנית, איך אפשר לקבוע תור כמה שיותר מהר לרופא א.א.ג
    הרופאה שלנו שלחה אותנו לשניידר,

אחרי ויכוחים יש להם תור רק לאמצע ספטמבר...

יש לך אולי רופא טוב שאת ממליצה עליו (פרטי)?

אשמח לתשובה,

יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא אאג

14/07/2010

אינננו נוהגים להמליץ על רופאי אאג בפורום.
    אך אני בטוחה שאם תתקשרי לקופת החולים ותסיברי להם שבתך עברה בדיקת ABR שיצאה לא תקינה והמליצו לך לראות רופא בהקדם ימצא לך אחד כזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו