בן שנה ו7 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו7 חודשים
    נטלי
    30/07/2010

שלום רב,
    בני בן שנה ו7 חודשים, אינו מדבר כלל ובכלל כל ההתפתחות שלו קצת איטית אך לא בעיכוב. בבדיקת שמיעה מגיב ל50 DB דו צדדי. הרופא של אף אוזן גרון בקופ"ח בדק וראה כי ":תעלות תקינות, תופיות מעט מעובות" והפנה לבדיקת שמיעה חוזרת וטימפנומטריה.
    העיניין הוא שהתור הכי קרוב הוא רק בספטמבר והשאלות שלי הן:
    1. מה לדעתך אני יכולה לעשות עד אז? כדאי ללכת לבדיקה פרטית?אני לא רוצה לחכות עד אז.
    2. מהי הבדיקה "טימפנומטריה"?
    3. בפורום אאג הומלץ לי בדיקת BERA. רציתי לדעת בבקשה מהי הבדיקה הזו והאם רופא אאג מפנה אותי לבדיקה או שצריך להזמין תור באופן פרטי?
    רב תודות.
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו7 חודשים

הוספת תגובה

• בן 1:7

חגית שגיא
    01/08/2010

נטלי שלום,
    לגבי מועד בדיקת השמיעה, איני יכולה להחליט בשבילך האם ללכת לבדיקה פרטית, אני יכולה להמליץ לך לפנות לכל מכוני השמיעה העובדים עם קופת החולים אליה את משתייכת ולבדוק מי מהם מציע לך את התור הקרוב ביותר. בכל מקרה, ספטמבר הוא עוד חודש, אם מדובר בתחילת ספטמבר ההמתנה אינה ארוכה מדי.
    בדיקת טימפנומטריה היא בדיקה הבודקת את מידת האוורור של האוזן התיכונה, ואני מניחה שהרופא רוצה בעזרתה לברר האם קיימים נוזלים באוזן התיכונה הדורשים טיפול על מנת לנקז אותם ולשפר את השמיעה של בנך.
    בדיקת ABR היא בדיקה אובייקטיבית, הבודקת את תקינות השמיעה בצלילים מסוימים בלבד ללא צורך בשיתוף פעולה מצד הנבדק. בבדיקה זו צריך לשבת מבלי לזוז, ולגבי ילד בגיל של בנך, אם הוא לא מסוגל לשבת מבלי לזוז יהיה צורך לתת לו הרגעה מסוימת על מנת שהבדיקה תוכל להתבצע. לכן, עדיף לנסות ולמצות את הבדיקות הרגילות לפני שנגשים לבדיקה כזו.
    בררי מה המועד הקרוב ביותר לבדיקת שמיעה, חזרי לרופא המטפל ותוכלו להחליט ביחד כיצד להמשיך את הטיפול בבנך לפי תוצאות הבדיקה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,אני מאוד מודה לך על ההסבר

נטלי
    01/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו