חגית שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חגית שלום
    מאיה
    13/09/2010

מה שלומך?בטח אינך זוכרת אותי עבדתי איתך במיח"א ת"א לפני מס שנים
    רציתי להתייעץ איתך בנושא הגנטיקה שאינה מובנת לי
    קצת רקע על עצמי והמשפחה: בעלי חרש בן להורים שומעים (שהם בני דודים) ולו אח שומע ואח נוסף חרש שנשוי לאישה חרשת ונולדה להם בת חרשת.
    אני בת להורים שומעים,אחות גדולה שומעת ואח קטן חרש שנשוי לחרשת ולו 2 בנות שומעות.
    לי ולבעלי יש 2 בנים שומעים ובן שלישי לקוי שמיעה.
    לפני כ3 שנים עברתי ייעוץ גנטי ובו נאמר לי כי אני בעלת סיכויים של 50 אחוז להביא ילד חרש ולא כל כך האמנתי עד שלבסוף כן נולד לי ילד חרש (שאני גאה בו מאד)רציתי לדעת למה התכוונו שאמרו 50 אחוז?זה אומר שהילד הרביעי שאני אביא יהיה גם חרש?כי לפי ההגיון שלי ולפי הבנתי ולפי מה שאמרו 50 אחוז זה שניים שומעים ושניים חרשים?
    מה את חושבת על כך?
    מאד מסקרן אותי...
    תודה מאיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חגית שלום

הוספת תגובה

• חגית שלום

חגית שגיא
    13/09/2010

הי מאיה - זוכרת גם זוכרת, מה שלומך?
    כשאומרים שיש 50% סיכוי להולדת ילד לקוי שמיעה אין הכוונה ש- 50% מהצאצאים יהיו לקויי שמיעה בפועל.כשמתייחסים למטען הגנטי שיש לך ולבעלך מתייחסים לעובדה שיש לשניכם גן פגום וגן תקין הקשורים לשמיעה והשילוב ביניהם - שלא ניתן לשלוט בו אלא אם מבצעים הפריית מבחנה ובוררים עוברים בעלי מטען גנטי במתבטא בשמיעה/חרשות - הוא שמספק 50% סיכוי לעובר שומע או חרש.
    כלומר לכל הריון מחדש מתחילה ההסתברות של 50% סיכוי שהוא ישמע או לא ויתכן שגם הילד הבא ישמע.
    שיהיה בהצלחה

חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!!!

מאיה
    13/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו