מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקוי שמיעה לילד בן שנתייםעלאדין27/09/2010
בהתחלה לחשתי מ"מ שלא יתעורר
היה לו דלקות אוזניים חוזרות
היתי מרגיש ראש שלו כמו אש אבל אין לו חום
הילד בלבל אותי,לפעמים גיב ולפעמים לא
בדיקות עשיתי לילד
תוצאת בירה שאני ממליץ לכל ההורים שיעבירו בנם בדיקה זו קבעה
אוזן ימין 45DB
אוזן שמול 55-60 DB
בבדיקת בהולת עצם בגירו נקישה בעוצמה 40DB אין תגובה
ישלי הרבה שאילות
1- יתכן שישנה דלקת בעצב?
2- איך נין לדעת?
3-איזו בדיקה צריך?
4-החום שרגשתי בראש לו אשר היה מזיע היה סיבה לאובדן השמיעה ?
5- איך ניתן לדעת אם הוא נולד כך או ניהיה לו?
6- אם הנזק נהיה עקב דלקת האם ניתן לרפות?
7- איזי תכונות צריך לקחת בחשבון ע"מ לקבוע סוג מכשיר השמיעה?
8- האם ישנם עוד בדיקת שניתן לבציע?
9- צילום CT אומר משהו?
10- באיזי חלק בעצב לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה לילד בן שנתיים
27/09/2010עלאדין שלום
יש לך שאלות רבות ואני מבינה את דאגתך, אך כעת צריך לפעול צעד צעד בכמה מישורים:
מתיאורך נשמע כי לילדך יש ליקוי שמיעה בינוני תחושתי עצבי בשתי האוזניים. עם זאת, עד כמה שאני מבינה כרגע יש בידך בדיקת ברה בלבד וזה לא מספיק בכדי לענות לכל השאלות.
שאלות רבות שהעלת נוגעות למקור הלקוי: קשה מאד לדעת מה המקור. אך יש דברים שיעזר לנו להבין. לדוגמא: ברוב בתי החולים באץ יש בדיקת סינון שמיעה - חשוב לבדוק אם הוא ביצעבדיקה זו. אם הוא ועבר את הבדיקה בהצלחה - סימן שליקוי השמיעה הופיע מאוחר יותר בחייו. בנוסף נהוג להפנות את הילד לברור של אאג שיבדוק אם יש נוזלים באוזניים. הרופא מפנה לבדיקות נוספות בנוגע למקור בדיקות דם ובדיקות CT. כמו-כן, האם אתם בצעתתם בדיקות גנטיות ללקוי שמיעה?
עם זאת, יתכן מאד שאחרי ברור מקיף עדין לא יימצא גורם ברור לליקוי השמיעה.
מאד חשוב לא להתמקד בעבר - במה היה ומה גרם אלא לנסות להסתכל קדימה ולראות איך ניתן לעזור לילד. מכון שמיעה מוכר יכול בהחלט לסייע לך לבחור מכשיר שיתאים לילדך ולליקוי השמיעה שלך. יסבירו לך אילו תכונות קיימות ומה רלוונטי.
כמו-כן אני מציעה לפנות למיח"א שזו מסגרת של משרד החינוך לילדים לקויי שמיעה. הם יעזרו לך למצוא את דרכך בסבך הבירוקרטיה ויידעו אותך לגבי הזכויות שלכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה לילד בן שנתיים
עלאדין27/09/2010תודה רבה
אני מתמקד בעבר כיוון שמתכננים להביא עוד ילדים
אם הוא נולד כך אז נדאג לבדיקות לפני ובזן ההריון
אם לא נוד כך אז אני אעשה המקסימום לדעת הסיבה ע"מ להמנע עם הילדים הבאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה לילד בן שנתיים
ענת כוכבא27/09/2010שלום לך! על מנת לתכנן את העתיד עליכם לעבור יעוץ גנתי, אשר יקל עליכם בקבלת ההחלטות.
נכון להיום יש לכם ילדון, שזקוק לכל עזרתכם ותשומת לבכם על מנת לעלות על הדרך הנכונה בתהליך ההתפתחות התקין ביותר שרק ניתן. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)