בן שנה ושמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושמונה חודשים
    שרית
    13/10/2010

בני, בן שנה ושמונה מעוכב התפתחותית.

זחל מאוחר , לא הולך עדיין, לא כ"כ משתף פעולה, לא חוזר על מילים , לא אומר כלום מלבד מס' הברות.
    נשלחנו לבדיקת שמיעה + טימפונומטריה ובה נמצא כי יש ליקוי שמיעה אך לא ידוע אם קיים בגלל כל העיכוב ההתפתחותי או אכן בגלל שמיעה לא טובה ( בהערות כתבה : " יתכן שהיו תגובות הקשבה בעצמה חלשה יותר, באופן כללי התגובות שלו לא היו עקביות" .
    שכחתי לציין כי יש לו גם נוזלים באוזן אחת

קבעתי תור אצל רופא אף אוזן גרון כיי ביקשו לעבור אצלו ולאחר מכן להחליט אם לעשות את ה- ברה.

אני לא ישנה בלילות וחרדה מאוד מה הטיפול? האם הילד שלי שומע קצת? שומע מעומעם? השאירו אותי באוויר בלי לתת הסברים ואני מיואשת מחכה לא.א.ג בשבוע הבא .
    מהו הטיפול בד"כ במצב כזה? האם יכול להיות שכל העיכוב ההתפתחותי שלו נובע מבעיית אוזניים???

תודה,
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

שרית
    13/10/2010

שבהפניית רופא הילדים לא.א.ג הוא כתב : "הערכה וטיפול ב- somויתכן היפרטרופיה אדנואידלית בילד מעוכב תקשורתית"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין... - תגובה

ענת כוכבא
    16/10/2010

SOM משמעותו נוזלים באוזניים. אדנואידים - מה שנקרא שקד שלישי, שיכול להפריע בנשימת אף ולאוורור תקין של האוזן התיכונה וכתוצאה מכך להיווצרות נוזלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה חודשים - תגובה

ענת כוכבא
    16/10/2010

לשרית שלום! מאחר וישנו כנראה קושי לבדוק את שמיעתו של בנך בצורה מדויקת עקב קושי במתן תגובות עיקביות, הייתי ממליצה לך להתעקש על ביצוע בדיקה אובייקטיבית כמו ברה. בבדיקה זאת ניתן לראות את תפקוד עצב השמיעה ותפקוד שמיעתי כללי, שמשקף את הפער בין הולכת הצליל את תוך האוזן לבין תפקוד העצב. יתכן כי הליקוי בשמיעה שנצפה בבדיקה נובע רק מהמצאות הנוזלים באוזניו של בנך ומצב זה ניתן לטיפול. יחד עם זאת הליקוי, כל עוד קיים, עשוי לעכב התפתחות של דיבור , שפה ותקשורת בכלל, לכן כל כך חשוב לטפל בו ולאפשר לבנך שמיעה תקינה.חשוב גם שתשארו במעקב שמיעתי ומעקב א.א.ג. גם בגמר הבירור והטיפול. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

שרית
    17/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו