מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנושא ירידה בשמיעהדפנה19/10/2010
שלום רב,
אשמח אם תענו לי למספר שאלות:
1. האם ירידה הולכתית בשמיעה יכולה להפוך לירידה תחושתית-עצבית? ואם כן, באילו מקרים?
2. כשנולדתי היה לי נקב קטן בעור התוף, כמו כן סבלתי הרבה מדלקות אזניים ובכל פעם שהייתי חולה בכאב גרון או בנזלת, ישר כאבו לי גם האוזניים. בבדיקה שעשיתי לפני כמה שנים שמיעתי הייתה תקינה (הקלינאית אף אמרה לי "את שומעת ממש טוב"). לפני כמה חודשים (כיום אני בת 26) עשיתי שוב בדיקת שמיעה והשמיעה הייתה פחות טובה מהפעם הקודמת. כמו כן ה-BC היה יותר טוב מה-AC. האם יכול להיות שיש לי ירידה הולכתית בשמיעה? והאם זה יכול להיות קשור לדלקות אזניים שהיו לי? כמו כן, בתקופה האחרונה אני לעיתים קרובות מרגישה שפתאום אחת האוזניים נסתמות לי או שפתאום יש לי צפצופים באחת האוזניים. ולפעמים אפילו דקירות מאוד כואבות שבאות במפתיע ונעלמות לאחר כמה דקות. מה אפשר לעשות במצב הזה? האם הייתן מייעצות לי ללכת לרופא אא"ג?
תודה רבה
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא ירידה בשמיעה - תגובה
חגית שגיא20/10/2010דפנה שלום,
כן, עליך לגשת לרופא אא"ג עכשיו ובכל פעם שאת חשה שינוי בשמיעה, אטימה באוזניים וכד'.
כאשר BC בבדיקת שמיעה טוב יותר מ- AC קיימת חסימה כשלהי (נוזלים, שעווה, דלקת וכד') המפריעה לצליל להגיע לאוזן הפנימית וזהו מרכיב הולכתי. אם ספי ה- BC תקינים מדובר בירידת שמיעה הולכתית, אם ספי ה- BC ירודים גם הם מדובר בירידה מעורבת (מרכיב תחושתי עצבי ומרכיב הולכתי בירידת השמיעה)
דלקות שמיעה מזדמנות לרוב לא פוגעות באוזן הפנימית, אך מצב כרוני של דלקת באוזן עשוי במקרים קיצוניים לגרום לסיבוכים נוספים ולהגיע עד כדי ניתוח ופגיעה במבני האוזן התיכונה ולכן לירידה בלתי הפיכה בשמיעה ועל כן כדאי לפנות לרופא אא"ג ולא להזניח.
כמו כן, מצב כרוני של נוזלים או דלקת באוזן גורם לירידה בשמיעה המפריעה לתפקוד היומיומי ואם ניתן לשפר את המצב חבל להזניח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)