שאלות בנושא ירידה בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנושא ירידה בשמיעה
    דפנה
    19/10/2010

שלום רב,
    אשמח אם תענו לי למספר שאלות:
    1. האם ירידה הולכתית בשמיעה יכולה להפוך לירידה תחושתית-עצבית? ואם כן, באילו מקרים?
    2. כשנולדתי היה לי נקב קטן בעור התוף, כמו כן סבלתי הרבה מדלקות אזניים ובכל פעם שהייתי חולה בכאב גרון או בנזלת, ישר כאבו לי גם האוזניים. בבדיקה שעשיתי לפני כמה שנים שמיעתי הייתה תקינה (הקלינאית אף אמרה לי "את שומעת ממש טוב"). לפני כמה חודשים (כיום אני בת 26) עשיתי שוב בדיקת שמיעה והשמיעה הייתה פחות טובה מהפעם הקודמת. כמו כן ה-BC היה יותר טוב מה-AC. האם יכול להיות שיש לי ירידה הולכתית בשמיעה? והאם זה יכול להיות קשור לדלקות אזניים שהיו לי? כמו כן, בתקופה האחרונה אני לעיתים קרובות מרגישה שפתאום אחת האוזניים נסתמות לי או שפתאום יש לי צפצופים באחת האוזניים. ולפעמים אפילו דקירות מאוד כואבות שבאות במפתיע ונעלמות לאחר כמה דקות. מה אפשר לעשות במצב הזה? האם הייתן מייעצות לי ללכת לרופא אא"ג?

תודה רבה
    דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• שאלות בנושא ירידה בשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    20/10/2010

דפנה שלום,

כן, עליך לגשת לרופא אא"ג עכשיו ובכל פעם שאת חשה שינוי בשמיעה, אטימה באוזניים וכד'.
    כאשר BC בבדיקת שמיעה טוב יותר מ- AC קיימת חסימה כשלהי (נוזלים, שעווה, דלקת וכד') המפריעה לצליל להגיע לאוזן הפנימית וזהו מרכיב הולכתי. אם ספי ה- BC תקינים מדובר בירידת שמיעה הולכתית, אם ספי ה- BC ירודים גם הם מדובר בירידה מעורבת (מרכיב תחושתי עצבי ומרכיב הולכתי בירידת השמיעה)
    דלקות שמיעה מזדמנות לרוב לא פוגעות באוזן הפנימית, אך מצב כרוני של דלקת באוזן עשוי במקרים קיצוניים לגרום לסיבוכים נוספים ולהגיע עד כדי ניתוח ופגיעה במבני האוזן התיכונה ולכן לירידה בלתי הפיכה בשמיעה ועל כן כדאי לפנות לרופא אא"ג ולא להזניח.
    כמו כן, מצב כרוני של נוזלים או דלקת באוזן גורם לירידה בשמיעה המפריעה לתפקוד היומיומי ואם ניתן לשפר את המצב חבל להזניח

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו