מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטוסקלרוזיס - האם אני מתחרשת?חגית שגיא19/12/2010
שלום, אני בת 43 עם בת אחת בת 6. לאחרונה חלה אצלי ירידה משמעותי בשמיעה (לכ-40 דציבלים) זה קרה ב-8 חודשים האחרונים. הרופאה שלי העלתה את האפשרות של אוטוסקלרוזיס. היום, לאחר בדיקות שונות עברתי בדיקת "רפלקס אקוסטי". הקלינאית אמרה שלפי הבדיקה אין לי רפלקס וזה מחזק את האפשרות של התפתחות המחלה - אוטוסקלרוזיס. אני די בהיסטריה לגבי זה. מה זה אומר? האם אני מתחרשת? האם אין מנוס מניתוח במקרה שזה המחלה? האם מכשיר שמיעה יכול לעזור גם במקרה של פגיעה בעצב השמיעה עקב המחלה? העריך מאוד כל תגובה! אורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטוסקלרוזיס - תגובה
19/12/2010אורלי שלום,
מחלת האוטוסקלרוזיס היא מחלה של הסתיידות עצמות השמע, רק בשלבים מאוחרים של המחלה קיימת מעורבות של פגיעה בעצב. במחלה זו אכן יש נטיה לשמיעה לרדת עם הזמן, אך קצב ההחמרה שונה מאדם לאדם ויתכן שמצבך כיום ישאר לעוד שנים רבות. בכדי לשמוע ניתן באמת או לנתח או להרכיב מכשיר שמיעה.
עם זאת, חשוב שתדעי שיש חלון הזדמנויות מסוים בכדי לנתח (כשהעצב תקין מספיק ושהליקוי גדול מספיק), כך שאם זו אופציה רלוונטית מבחינתך ורופאת האאג ממליצה, עליך לקחת נתון זה בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת אגאוזן תיכונה
מרב23/07/2013שלום לפי כל הסימפטומים אני חושבת שיש לי את המחלה ולא יודעת למי לפנןת איזה רופא אוזניים או שמיעה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת אגאוזן תיכונה - תגובה
חגית שגיא23/07/2013מירב
פני לקופה לברר על רופאים בסביבתך, או תתיעצי בפורום אא"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה
אורלי20/12/2010סימונה שלום, תודה רבה על תגובתך! מה שעדיין לא ברור לי , כמה משמעותית הירידה בשמיעה שלי והאם ניתן לקבוע לפי זה באיזה שלב/מצב המחלה נמצאת? כיום, לפי בדיקות השמיעה אני שומעת כ- 40 דצ בכל אוזן, מה זה אומר? האם זה כ- 20-30 אחוז ירידה בשמיעה או יותר? בעבר שמיעתי היתה תקינה לחלוטין! תודה, אורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה - תגובה
ענת כוכבא21/12/2010לאורלי שלום! באודיולוגיה אנו לא משתמשים באחוזים על מנת להגדיר את חומרת הליקוי, אלא בטווחים של עוצמות. לדוגמה שמיעה תקינה מוגדרת בין 0 עד 15 דציבל, בין 15 עד 25 דציבל מדובר בירידה קלילה, בין 25 עד 40 דציבל זאת ירידה קלה ,בין 40 עד 55 דציבל זו כבר ירידה בינונית וכו'. עוצמת שיחה רגילה הינה בסביבות 55 דציבל, לכן ליקוי של 40 דציבל מביא אותך למצב, שאינך יכולה להשתתף בשיחה, אשר מתנהלת בעוצמה רגילה. אין לי ספק, כי הקושי מורגש והוא יכול להשפיע משמעותית על איכות חייך ואיכות התקשורת שלך עם הסובבים אותך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)