מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשיר אחד או שניים ?חגית27/12/2010
שלום רק היום קיבלתי תוצאות בדיקת בירה .. התוצאות הן סף בהולכת אויר 45 ימין 40 שמאל ... ובנוסף רשום לקות וכלארית דו צדדית קלה - בינונית , ללא מעורבות של הפרעה במעברים המוחיים ............ השאלה עם זה עצביי ...? האם חייבת מכשירים היא בת 5 .. קראתי על שתל שבלול האם היא מתאימה ?? ואם והחלטנו להרכיב לה מכישרים היא צריכה 1 או 2 .... ? יש לצין שהרופא אאג אומר שהוא לא היה ממהר להשים לא מכשיר שמיעה ולירואת אם היא תסתדר בבית ספר כמו שהיסתדרה עד עכשיו ... ויש שאומרים לנו שהיא חייבת עכשיו ..... הוא אומר שזה סטיגמה להדביק לילד... ויש הילדים שסובלים מנוזלים וגם שומעים ככה.... ואף אחד לא שם לב .... אנחנו מאוד מתלבטים ולא יודעים כל כך מה לעשות .......... ??? היא מדברת יפה לגילה וחכמה .... פשוט מרגישים שהיא לא שומעת טוב ומסתקלת על השפתים ולא על העיניים ... ? :(( נורא קשה לנו להשים לה המכשירים ניראה לך שהיא כן יכולה להיסתדררר ??????
תודה .. אמא מודאגת !!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אחד או שניים ? - תגובה
ענת כוכבא27/12/2010מיכל! אני מאוד מבינה את הקושי שלכם ואת המשבר, שאתם עוברים. אך כיוון שמדובר באיכות החיים של בתכם, אז תצטרכו להתגבר על סערת הרגשות ולהכיר במציאות, שמשמעותה: לילדה יש ליקוי בשמיעה בשתי האוזניים. זה לא יעבור ועליה לקבל את העזרה המירבית מצדכם. העזרה מורכבת מקבלת המצב, כי הרי היא נשארת אותה ילדה מקסימה, שאתם יכולים רק לעזור לה לממש את הפוטנציאל הטמון בה ע"י הגשת עזרה באופן מיידי. למה תפילו עליה את ההתמודדות? למה עליה להיעזר כל הזמן בקריאת שפתיים? הרי לא תמיד זה מתאפשר ואז היא מפסידה...
אני מזועזעת מדברי הרופא, כי בספרי הרפואה קיים מושג "סף שמיעה סוציאלי", שהוא 30 דציבל. כל מי ששמיעתו מגיעה לסף זה או יותר מזה זקוק לפי אותם ספרי רפואה למכשירי שמיעה. אז פי כמה וכמה ילדה קטנה, הנמצאת בשלבי התפתחות חשובים ביותר! על מנת להבין את משמעות 30 דציבל כנסו לבריחה, תשבו על קרקעיתה ותבקשו ממישהו לדבר אליכם (לא לצעוק). לבתכם יש ליקוי משמעותי מזה, אז תחשבו כמה היא מפסידה כל יום!
רמת השמיעה של ילדתכם אינה מצריכה שתל השבלול, שמיועד לאלו, שאינם יכולים להפיק תועלת ממכשירי שמיעה. ברור שהיא זקוקה לזוג מכשירי שמיעה, כי כפי שציינת הליקוי הוא דו-צדדי.
מיכל! ככל שתקדימו להשלים עם המצב ותפעלו - תהיו הורים טובים יותר לילדתכם, שבאמת לא צריכה לשלם את מחיר הפחדים לשלכם. סליחה שאני קשה איתכם, אך יהיה לכם מספיק זמן להתאבל , אך לבתכם הזמן בורח...
מחזיקה לכם אצבעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר אחד או שניים ? - תגובה
27/12/2010מיכל שלום,
אין ספק שהידיעה על ליקוי שמיעה אצל ילד היא קשה מנשוא. עם זאת לצד הקושי להתמודד עם הבשורה צריך להיות מעשיים ולשים את טובת הלידה לפני הכל. ניתן להעזר באנשי מקצוע שיפנו מקום לתחושות הקשות שלכם ולעזור לכם להיות מעשיים.
אז מה עושים? ראשית, כדאי לפנות למסגרת כמו מיחא - אשר מהווה גג לכל הצרכים של ילדים לקויי שמיעה. הם יעזרו לכם לעקוב אחר הילדה - השמיעה שלה וכישוריה השפתיים. כמו-כן הם יידעו אתכם לגבי הזכויות שלכם ויעזרו ללכם להתאים את המערכת החינוכית לצרכים של הילדה.
לגבי מכשירי שמיעה... אני בטוחה שלכל מקום שתלכו יידעו לייעץ לכם בצורה הטובה ביותר. תוצאות בדיקת ה- ABR שסיפקתם הם רק חלק מהמידע הדרוש בכדי להחלליט על מכשירי שמיעה. ככלל, ליקוי של 40-45 דציבל הוא בהחלט ליקוי בו שמים מכשירי שמיעה. כששתי האוזניים לקויות יש צורך בשני מכשירים. אבל חשוב מכל הוא שאת מתארת את הקושי של הבת שלך לשמוע וזה שהיא מסתכלת על השפתיים. תחשבי כמה מאמץ זה דורש ממנה לשמוע את הנאמר בגן הומה ילדים. האם את חושבת שזה הוגן לתת לה להתמודד בסביבה כזו ללא עזרה?
שתל קוכלארי, אינו פתרון הולם. השתל מיועד ללקויי שמיעה ששמיעתם מאד ירודה ואינם יכולים להנות ממכשירי שמיעה. חשוב שתדעי שגם לשתל יש חלק חיצוני גדול מאד, כך שויזואלית זה לא פתרון.
בכל מקרה ההתמודדות של בתכם עם המכשירים תלויה מאד באיך שאתם תקבלו את מכשיר השמיעה. אם תקבלו את זה כחלק ממנה, כמו עוד תכונה שלה, כמו צבע שיערה, גובהה וכו' כך גם היא תקבל זאת.
שיהיה המון בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
רוזי08/01/2011מנסיון והזנחה של שנים רבות הצעה ידודיתי שימי לביתך מכשיר זה חשוב מאוד יש לי בעיה של שנים ואני היום פיספתי המון גם בלימודים וגם בחיים בגלל השמיעה אל תגרמי לה גם את לחוצה בגלל המכשיר זה תכשיט יפה ולא רואים אותו ככה לפחות היא תלמד ולא תתאמץ אני היום אבדתי 60 אחוז בשמיעה בדיבור כשמדברים ממרחק אני לא שומעת למדתי לחיות אם זה והסובבים אותי למדו צעוק לא תמיד זה נעים ואת צריכה להגיד שאת לא שומעת אז קחי יוזמה ותעזרי לבת שלך לשמוע טוב יותר ונכון יותר בהצלחה רוזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)