מבנה אוזן וכיוון מכשיר שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבנה אוזן וכיוון מכשיר שמיעה
    רונה
    20/01/2011

שלום,
    יש לי מכשיר של יוניטרון 360+ שנקנה בסניף "הדים" בראשון לציון. המכשיר במקור כוון לאוזן שמאל שההגברה בה חייבת להיות יותר דרסטית בשל חלל גדול שנוצר בניתוח לסילוק גידול (אין לי למעשה מבנים של אוזן תיכונה). לאחר שהסתבר לצערי כי אוזן שמאל מפרישה ללא הרף בנוכחות מכשיר רגיל (ללא גוף זר באוזן אין דלקת), פעלתי להשגת תור לניתוח שתל הבאהא. כמעט- כמעט הגעתי לניתוח בנובמבר האחרון, אלא שאובחן דלקת (אבצס דנטלי בשן) שבגללו המנתח לא רצה לבצע את הניתוח, ואדע סופית רק בעוד חצי שנה מה קורה עם הדלקת הזו.
    כמובן שלא אחכה כל כך הרבה זמן (כזכור לך, אני ממתינה בערך מ2008 לשיקום של האוזן הזו), והזמנתי מכשיר על משקפיים שפועל בהולכת עצם בסניף הדים ת"א, כיוון שאז גרתי בת"א וחזרתי לראשון מאז. המכשיר אמור להגיע בשבוע הבא, ואני מקווה שהוא יהיה מספיק איכותי שאוכל להסתדר ללא ניתוח.
    באוזן ימין בינתיים החלה לי דלקת בעקבות נקב בעור התוף שהתגלה וחדירת מים לתוך האוזן. שאלותי:
    1. ברגע שאני עם שמיעה סטריאופונית וצריך לכוון את מכשיר ימין מחדש, עד כמה קרע בעור התוף משפיע על הירידה בשמיעה (חוץ מהירידה שכבר קיימת).
    2. האם יש בסניף ראשון לציון קלינאית שיודעת לכוון מכשיר כזה על משקפיים? בתל אביב יש רק קלינאית אחת שיודעת לכוון את המכשיר וזה מגביל אותי לכיוון של רק פעם בשבוע (ובהתחלה בטח אצטרך לכוון די הרבה את המכשיר).
    3. האם ניתן לבצע מדידה תוך אוזנית בצד ימין כדי לכוון את המכשיר הדיגטלי יותר במדוייק כשיש עור תוף עם קרע? אם אני יודעת שיש לי בעיה להבין לפעמים בן משפחה מסויים, אבא שלי במקרה זה, יש אפשרות להביא הקלטה שלו ואז לנסות לראות מה מהתדרים אני לא שומעת גם עם המכשיר? וכמובן, לתקן בהתאם.
    בתודה מראש,
    רונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבנה אוזן וכיוון מכשיר שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    23/01/2011

רונה שלום
    במצב של דלקת רצוי בד"כ להסיר את המכשיר מהאוזן על מנת לתת לה להחלים. אנא בררי עם רופא אא"ג מטפל האם ניתן בכלל להרכיב מכשיר על אוזן ימין!
    כמובן שמצב של נוזלים (בין אם דלקת ובין אם נוזלים ללא מצב דלקתי) יכולים לגרום להחמרה במצב השמיעה. את יכולה להשתמש בידית העצמה על מנת להגביר מעט את המכשיר מכיוון שביצוע מדידה תוך אוזנית כשיש נקב מפריש הוא מצב מעט מסובך - ההפרשות עלולות לסתום את הצינורית וקשה לבצע את הבדיקה.
    בעיקרון כל קלינאית יכולה לכוון מכשיר במשקפיים הכיוון שלו פשוט למדי.
    אם ברצונך לכוון את המכשיר בצורה שתעזור לך להבין את אביך טוב יותר עדיף להביא את אביך מכיוון שבהקלטה אנו תלויים גם באיכות ההקלטה והרמקול שמשמיע אותה.
    כיוון בעזרת מדידה תוך אוזנית יכול להראות בדיוק מה התדרים הנשמעים בכל צורה של בדיקה - עם גירוי מוקלט או דיבור. אך כפי שציינתי קודם, כאשר האוזן מפרישה ישנה בעיה בביצוע בדיקה זו.
    לכן, אנא גשי לרופא ובררי אם בכלל ניתן לאטום את האוזן, התמידי בטיפול ואני מקווה שתהני מהמכשיר החדש שהוזמן לך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חגית על התשובות

רונה
    23/01/2011

כמו שציינתי, כרגע אין לי באוזן שמאל בכלל מכשיר מאז 2007, וגם אחרי הניתוח האוזן המשיכה להפריש בצורה שלא רק היה כדאי להסיר את המכשיר כדי לתת לאוזן להחלים, אלא גם בכלל היה חסר טעם לנסות בכלל לשים מכשיר רגיל, כי הדלקת פורצת לי בכל פעם מחדש כשיש גוף זר באוזן.
    באוזן ימין לעומת זאת, הרופא א.א.ג אמר כי אפשר לשים על האוזן את המכשיר מה גם שאין לי ברירה כי זו האוזן היחידה עם מכשיר. בינתיים הדלקת מאוד פחתה, וכשיהיה לי המכשיר השני בצד שמאל, אוכל לפחות בבית, לתת לאוזן ימין להתאוורר עד להחלמה מלאה של הדלקת. כך גם אגב, אוכל לתרגל את אוזן שמאל ולראות עד כמה בכלל יש לי בה הבנת דיבור.
    בקשר לכיוון של המשקפיים - אם את טוענת שכל קלינאית תקשורת יכולה לכוון את המכשיר על המשקפיים, מדוע בסניף בת"א מתעקשים שאני אגש דווקא לחן שנמצאת רק יום אחד בשבוע? אולי זה קריטי לפעם הראשונה שמכוונים, אבל אחר כך?
    בקשר למדידה התוך אוזנית, אעשה אותה אחרי שהדלקת תיגמר (אומנם הדלקת מאוד פחתה אבל לא לגמרי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חגית על התשובות - תגובה

חגית שגיא
    23/01/2011

הי רונה

התעקשו שתגיעי לחן מכיוון שידעו שהקלינאית השנייה בדרך לצאת לחופשת לידה, ולאחר שאת מכירה קלינאית מסוימת מנסים להשאיר אותך עד כמה שניתן בטיפולה מכיוון שהיא מכירה אותך, את צרכייך ואת מצב השמיעה שלך הכי טוב.
    אבל בכל מצב שיש צורך בטיפול דחוף - ניתן לגשת גם לקלינאי/ת אחר/ת

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חגית על התשובות - תגובה - תגובה

23/01/2011

הי רונה
    מכיוון שאני מכירה אותך, אני יכולה לומר לך בודאות שיש שלינאיות בראשון שיכולות לתת מענה לאורך כל השבוע למכשיר במשקפיים אם תצטרכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מה קורה עם המשקפיים

רונה
    27/01/2011

בסניף ת"א אמרו לי כי המכשיר יגיע בשבוע הבא לסניף ת"א והיות והקלינאית שיכולה לכוון את המכשיר נמצאת רק ביום רביעי בת"א ביררתי איפה היא עוד עובדת וביום ראשון היא עובדת בסניף פתח תקווה. אז קבעתי ל 06.02.2011 בתקווה שהכל יהיה בסדר מבחינת ההגעה של המכשיר לת"א ואחר כך לפ"ת. בהתחלה רציתי בכלל לכוון את המכשיר בראשון לציון, אבל הסתבר לי שאין בכלל תורים לפחות לעוד שלושה שבועות...
    אין לי מושג מדוע בכלל הייתה כזו סחבת בכל ההגעה של המשקפיים לארץ, ואחר כך זה היה תקוע במעבדה בחדרה. אני מאוד מקווה שאם אני אצטרך אי פעם תיקון במכשיר הזה על משקפיים, התיקון לא יקח כל כך הרבה זמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מה קורה עם המשקפיים - תגובה

חגית שגיא
    27/01/2011

הי רונה

הסחבת לא הייתה במעבדה או במכון, המכשירים לא היו תקועים במעבדה למיטב ידיעתי, לקח המון זמן עד שסיפקו את ההזמנה מכיוון שחברת COSELGI שינתה את מערך ההפצה שלה בארץ

לא יהיה עיכוב כזה בשירות בהמשך מכיוון שלא נהיה תלויים בגורמים חיצוניים

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו