אנא תייעצי לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא תייעצי לי
    שרי
    14/12/2007

שלום לך
    2 שאלות יש לי
    1 מהו ניתוח שבלול?
    2 אני בת 47 סובלת לצערי מירידה בשמיעה וגם מרעשים באוזניים טיניטון ומעוניינת לרכוש מכשיר שמיעה אך יש לי בעיה כשאני עושה בדיקת שמיעה רגילה כשמשמיעים לי צלילים ועליי ללחוץ לא תמיד אני יכולה להבחין בין הצליל היזום של הבדיקה לבין הצלילים מאוזניי.
    האם ישנה בדיקה אחרת ?נדמה לי ששמעתי שכן אך אינני יודעת מהי ומה שמה?

בתודה על תשובתך
    שרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא תייעצי לי

הוספת תגובה

• תשובה לשרי

איילה ולדמן
    15/12/2007

שרי שלום
    1. שתל השבלול הינו מערך של אלקטרודות המוחדרות בניתוח אל תוך השבלול באוזן הפנימית. הצלילים נקלטים על ידי מיקרופון שממוקם מאחורי האוזן ונראה כמו מכשיר שמיעה, מעובדים במעבד המוצמד לגוף, ונשלחים באמצעות משדר דרך עור הקרקפת אל האלקטרודות שהושתלו באוזן הפנימית. האלקטרודות מגרות באופן ישיר את סיבי עצב השמע. שתל השבלול מיועד לאנשים שאינם יכולים להפיק תועלת משמעותית ממכשירי השמיעה הקונבנציונאליים.
    2. באשר לשאלתך השניה, הבדיקה הטובה והיעילה ביותר לצורך התאמת מכשירי שמיעה היא בדיקת השמיעה ההתנהגותית, אותה את מתארת שעברת. אנשים רבים הסובלים מטינטון מתקשים להבחין בין הצליל המושמע להם על ידי הקלינאי/ת הבודק/ת לבין הצליל של הטינטון. אף על פי כן, קלינאי/ת מנוסה מסוגל/ת להתגבר על הקושי ולהבחין בין תגובות/לחיצות אמיתיות לתגובות לא אמיתיות של הנבדק. בדרך כלל הקלינאי/ת משנה את סוג הצליל המוגש לנבדק, ולעיתים מגיש/ה אותו בצורת פולסטילית על מנת להקל על הנבדק. כמו כן, תגובה אינה נרשמת לפני שהיא מופיעה לפחות פעמיים באופן עקבי באותה עצמת גירוי.
    שיהיה בהצלחה,
    איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו