שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אלי
    26/02/2011

אני בן 60. לפני כ-35 שנים, בתוך שירותי הצבאי, נפגעתי עצבית בשתי האזניים: חלה ירידה של כ Db 70 בעקומת היענות השמע שלי לתדרים של 1000 הרץ ומעלה. המצב היום לא שונה מהותית מהיום בו העניין נמדד לראשונה.
    כידוע, הנ"ל משמעו בין השאר (בשל העובדה שהעיצורים מופיעים בתדרים הגבוהים) קושי במובנות הדיבור.
    אני מתעתד בקרוב לנסות למשך כמה שבועות עזרי שמיעה ( נאמר לי כי הטכנולוגיה היום בשלה סופסוף לטפל נכון בעיוות הנ"ל). אם הניסיון יוכיח לי כי העזרים משפרים מהותית את השמיעה שלי – אעבור להשתמש בהם בקביעות.
    שאלתי מייחסת דווקא למקרה בו אחליט שאין טעם בכך: מאחר והמוח שלי הוכרח במשך 35 שנים להתמודד עם מצב מסוים, ועשה זאת בהצלחה יחסית – מה הסיכוי שחזרה לחיים ללא עזרי שמיעה אחרי "התרגלות" לעזרי שמיעה במשך כמה שבועות תגרום לי נזק (היינו – "יתקלקל" המעט שהמוח הצליח לפצות עליו בהיעדר עזרי שמיעה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ענת כוכבא
    26/02/2011

לאלי שלום! אני מאחלת לך הסתגלות כמה שיותר קלה למכשירי שמיעה .תצטרך להיעזר בהרבה סבלנות על מנת ללמוד לשמוע מחדש קולות, אותם לא שמעת 35 שנים. אם בתם ההסתגלות למכישירי השמיעה תחליט להיפרד מהם, לדעתי תחווה קושי לוותר על משהו, שללא ספק יגרום לשיפור משמעותי בתפקודך בחיי היומיום ובאיכות חייך.אך כמו שאומרים- אין חכם כבעל ניסיון. אני מאחלת לך הצלחה. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו