שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רני
    25/12/2007

שלום. אני בת 16 ויש לי ירידת שמיעה בכל התדרים מאז גיל 11. בתדרים הנמוכים יותר והגבוהים ביותר, ירידת השמיעה משמעותית יותר.

עשיתי 4 בדיקות שמיעה ב-5 שנים האלו והציעו לי מכשירי שמיעה ביגלל שכשה לי להבין דיבור של אנשים (במיוחד גברים) ולדבר בטלפון ועוד. אמא שלי נגד מכשירי שמיעה מכיוון שהיא לא מאמינה שיש לי ירידת שמיעה ביגלל שעשינו הרבה בדיקות וצילומים וכל מיני דברים כאלה ואף אחת מהביקות הראתה שיש לי בעייה באוזן (שהיא לא תקינה או משהו).

אז השאלה שלי היא, יכל להיות שאין לי ירידת שמיעה ביכלל אלה אני סתם מרגישה ככה?

אני מתכוונת שיכל להיות שזה פסיכולוגי או משהו כי באמת אין נזק פיזי?

ואם זה פסיכולוגי איך אפשר להיפטר מזה?

אודה אם יענו לי כי זה חשוב לי ונימעס לי לא לישמוע.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רני

איילה ולדמן
    25/12/2007

לא ברור לי איזה סוג של בדיקות בדיוק עשית, ומה היו תוצאות הבדיקות אולם, לא בכל סוגי הירידות בשמיעה ניתן "לראות בעין" את הפגיעה באוזן ולמרות זאת ברור שיש ירידה בשמיעה. הבדיקה היחידה שנותנת תמונה לגבי מצב השמיעה שלך היא בדיקת השמיעה עצמה. אם בבדיקת השמיעה נאמר לך שיש ליקוי בשמיעה כנראה שזה נכון. אף על פי כן, אם את לא לגמרי בטוחה בתוצאות בדיקת השמיעה שביצעת, לכי להבדק שוב, אולי במקום אחר או אצל קלינאי/ת אחר/ת וקבלי חוות דעת נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו