ילדה מדברת בהפכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מדברת בהפכים
    רועי
    02/10/2012

בתנו בת שנתיים ושמונה חודשים. יש לה אוצר מלים עשיר מאד והיא מדברת הרבה מאד, משפטים ארוכים ומורכבים, סיפורים מעניינים וכו'. דבר אחד מוזר ביותר - היא מדברת המון המון בהפכים. כשיוצאים ומאד קר, היא אומרת "חם לי", כנשכנסים לחדר חשוך "אבא, תכבה את האור". כשהיא רוצה לעבור למושב הקדמי באוטו "אני רוצה אחורה", כשהיא לספר משהו על הפעם הקודמת שהיינו איפה שהוא "בפעם הבאה שהייתי...", ואני יכול להמשיך עם עוד ועוד דוגמאות. אציין שמזה שנה אנו בארה"ב, אבל נדמה לי שזה לא קשור, כי זה התחיל עוד לפני שהיא התחילה ללכת כאן לגן ודיברו לידה רק עברית (חצי שנה ראשונה הייתה עם אימה בבית), היום שהיא מדברת גם יותר ויותר אנגלית, זה קורה בשתי השפות. האם זו תופעה מוכרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מדברת בהפכים

הוספת תגובה

• ילדה מדברת בהפכים - תגובה

חן לדרר
    03/10/2012

מאחר ואתה מתאר תופעה נרחבת המופיעה בשתי השפות מומלץ לבצע אבחון קלינאית תקשורת כדי לנסות לאתר את מקור הקושי . בהתאם לממצאי האבחון יוכלו להמליץ על אופן הטיפול וההתיחסות המתאימים
    עד לאבחון מומלץ בבית לחזור אחריה בצורה נכונה (יש להקפיד שזה ישמע כתובה ולא כתיקון אך שיתן דגם נכון , למנשל כשאומרת חם לי' להגיד אה, קר לך...)
    כמו כן היתי מציעה להמנע מלעבוד על הפכים (במידה ואתם עושים זאת) כי יתכן וזה תורם לבלבול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו