מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה מדברת בהפכיםרועי02/10/2012
בתנו בת שנתיים ושמונה חודשים. יש לה אוצר מלים עשיר מאד והיא מדברת הרבה מאד, משפטים ארוכים ומורכבים, סיפורים מעניינים וכו'. דבר אחד מוזר ביותר - היא מדברת המון המון בהפכים. כשיוצאים ומאד קר, היא אומרת "חם לי", כנשכנסים לחדר חשוך "אבא, תכבה את האור". כשהיא רוצה לעבור למושב הקדמי באוטו "אני רוצה אחורה", כשהיא לספר משהו על הפעם הקודמת שהיינו איפה שהוא "בפעם הבאה שהייתי...", ואני יכול להמשיך עם עוד ועוד דוגמאות. אציין שמזה שנה אנו בארה"ב, אבל נדמה לי שזה לא קשור, כי זה התחיל עוד לפני שהיא התחילה ללכת כאן לגן ודיברו לידה רק עברית (חצי שנה ראשונה הייתה עם אימה בבית), היום שהיא מדברת גם יותר ויותר אנגלית, זה קורה בשתי השפות. האם זו תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מדברת בהפכים - תגובה
חן לדרר03/10/2012מאחר ואתה מתאר תופעה נרחבת המופיעה בשתי השפות מומלץ לבצע אבחון קלינאית תקשורת כדי לנסות לאתר את מקור הקושי . בהתאם לממצאי האבחון יוכלו להמליץ על אופן הטיפול וההתיחסות המתאימים
עד לאבחון מומלץ בבית לחזור אחריה בצורה נכונה (יש להקפיד שזה ישמע כתובה ולא כתיקון אך שיתן דגם נכון , למנשל כשאומרת חם לי' להגיד אה, קר לך...)
כמו כן היתי מציעה להמנע מלעבוד על הפכים (במידה ואתם עושים זאת) כי יתכן וזה תורם לבלבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)