עצה והכוונה בנושא בעיית שטף בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה והכוונה בנושא בעיית שטף בדיבור
    גלעד כהן
    07/06/2009

שלום רב,

שמי גלעד, 24, בצעירותי סבלתי מ"גמגום" קל - בעיקר חזרה על עיצורים בתחילת מילה. טופלתי ע"י קלינאית תקשורת עם הטבה גדולה. עם הזמן הפך הגמגום ל"תקיעות" - במקום לחזור על אותיות הייתי פשוט נתקע ולא מסוגל להגיד את המילה שרציתי כלל.
    בשנים האחרונות המצב השתפר מאד והיום אני מדבר באופן יחסית חלק. יחסית - כיוון שעדיין יש לי קושי מסויים.
    לשם הבהרה, אני עובד כמוכר בחנות וכמורה פרטי למתמטיקה - תפקידים הדורשים דיבור ושיחה מתמידים. למדתי לשחרר את התקיעות והפגיעה בשטף הדיבור שלי הופחתה מאד ואינה מורגשת בנקל. עם זאת היא עדיין קיימת ומפריעה לי, בייחוד משום שאני מרגיש את הפער בין הפוטנציאל לבין הקיים וכן על שום היותי אדם שאוהב להתבטא ולהתנסח כהלכה.
    הקושי שאני חווה היום הוא קושי נשימתי; קרי, אני מדבר ומרגיש שבאיזשהו שלב אין לי מספיק אוויר להמשיך, כתוצאה מכך אני מתאמץ מאד בחזה (לא יודע איזה שריר זה בדיוק) ומסיים יום עבודה עם כאב ממש פיזי בבית החזה. כמובן שאחרי יום שכזה קשה לי מאד לדבר ברור (אני מרגיש שכל מילה היא מאמץ והכל כאילו נמרח והופך לפחות חד) ואני מרגיש שאני צריך לנוח.
    ניסיתי לנתח את הגורמים לקושי שלי והייתי מסכם כי:
    א. הנשימה שלי אינה נכונה, אינה עמוקה מספיק, השימוש שלי באוויר לא מיטבי.
    ב. אני מדבר יחסית בקול רם ובחדות מה שמוסיף על מאמץ הדיבור
    ג. אני מדבר מהר יחסית ונוטה להבליע מילים שקשות לי (דוגמא: נתתי)
    ד. המנח השפתי שלי (צורת השפתיים בעת הגיית ההברות) חלש ופוגע בקלות ההגייה

כיוון שאני מאמין כי ישנם הכלים והטכניקות בעזרתם אוכל להשתפר ולהקל על עצמי אני פונה אליכן בבקשת מתן עצה ודעה.

למי עלי לפנות?
    קלינאית תקשורת אצלה ביקרתי אמרה לי כי הדיבור שלי מאד גבולי (על גבול הפרעת שטף) וכי היא אינה יכולה לעזור לי. תשובתה תסכלה אותי מאד.

האם לקלינאי תקשורת כלים לעזור בבעיה מסוג זה?
    האם עלי לפנות לפיתוח קול, שיעורי דיקציה וכאלה?

אודה לכם על העזרה,

גלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    07/06/2009

גלעד שלום
    כפי שבוודאי הוסבר לך בעבר לא ניתן לרפא את בעית הגמגום ונשמע שהגעת לנקודה בה אתה מסתדר היטב ושוטף. אני מניחה שקלינאית התקשורת בדקה את כל הדברים שציינת ולא מצאה בעיה יחד עם זאת אם אינך שלם עם ההחלטה פנה לאבחון נוסף לקבל חוות דעת שניה. יתכן שאינך זקוק לטיפול בשטף הדיבור אך כן אפשר לשפר את השמוש בנשימה במהלך דיבור. אם הכל תקין אז תוכל להתיעץ עם קלינאית התקשורת המאבחנת לאיזה גורם כדאי לפנות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו