מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצבעהאמאלה25/04/2010
שלום,
באיזה גיל אמורים להצביע? כי בני בן 11 חודש וזה נראה לי רחוק ממנו.. מוטורית
הוא לא כל כך מתעניין בהשחלות למיניהן
הוא כן מבין שפה - למעלה, איפה כלב, עושה שלום, מחקה שיעולים (נורא חמוד), ואם אני אומרת לו "לא!" על דברים כמו חשמל הוא מפיק צליל כמו יללה של "למה?.. אבל אני רוצה...,"
מקשקש א-ב-ד-ג הההמממוווןן ואמר "אמא" בעיקר שבוכה, לא יודעת אם נחשב
הלחיצו אותי שהצבעה מופיעה כבר בגיל 7 חו' וזה מאוד מוזר שעוד לא מצביע, אני מרגישה שמוטורית הוא עוד לא שם
לדאוג?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבעה
חן לדרר27/04/2010אנחנו מצפים שהצבעה תופיע בגילאים של 8-12 חודשים בערך. אם הבעיה הינה מוטורית אזי כדאי להתיעץ עם מרפאה בעיסוק.
מבחינת שפה בגילו אמור לזהות כמה מילים באופן מדויק (למשל כשאומרים בננה מסתכל על בננה) , למלמל מלמול שמזכיר מילה : BABA DA DA וכדומה
מבחינת תקשורת חשוב שיצור קשר עין , יביע את רצונותיו בדרך כלשהי גם אם לא "י מילים.
אם הבעיה הינה בהצבעה בלבד חכי עוד קצת ואם לא מופיע אז תתיעצי, אם את מרגישה במשהו כללי יותר בתחום המטוריקה ו/או השפה שווה להתיעץ עם בעלי המקצוע. בד"כ בגיל זהפונים להתפתחות הילד לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת
אמאלה28/04/2010תודה על התשובה,
שאני אומרת למעלה מזיז את הראש למעלה, שאני אומרת שלום עושה שלום, כנל לגבי כפיים. דברים כמו כלב וכאלה קשה לי להגיד, אני אבדוק
ממלמל כל הזמן כל הזמן כבר מגיל צעיר וגם אמר אמא
קשר עין רציף ותמידי (אני עובדת עם אוטיזם אז שמתי לב מוקדם..), חייכן, תקשורתי, אם אני אומרת "לא" הוא יעשה קול מתבכיין ויסתכל שוב על מה שרוצה.
לחכות או להפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם
אמאלה29/04/2010קראתי קצת וראיתי שהצבעה אמורה לקרות אחרי גיל שנה לא? כלומר ברור שיש תינוקות שעושים זאת קודם אבל מבחינת טווח הנורמה? כי 'שלום' וכפיים וחיקוי צלילים הוא עושה. כל התהליך של קשב משותף לא נחשב למתקדם יותר?
אני כבר מבולבלת לגמרי... ודואגת ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת
ענת תבור02/05/2010הי,
קשב משותף מתחיל בגיל צעיר מאד, גם רק ע"י מבט. ג'סטות ספציפיות, כמו שלום וכפיים הן כבר הסמלה של מילים.
הצבעה היא אופן מורכב וספציפי יותר להבעת קשב משותף, בקשות וכד'.
אם יש את הכוונה התקשורתית של קשב משותף, צריך לחזק רק את ההצבעה עצמה ע"י מתן דוגמה וחשיפה לכיוון מה שמתכוון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)