בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי
    לילי
    03/07/2010

מדבר דיי שוטף ומבדיל בין זמנים, יחיד - רבים, זכר נקבה ואפשר ממש לנהל איתו שיחה, מלבד בעיה אחת, שהוא בוחר לדבר על עצמו בלשון נקבה (אני הולכת, יושבת וכו').

הסברתי לו את ההבדלים וברור לי שהוא מבין, לפעמים כאשר אומר אני הולכת, אני כאילו מתקנת אותו וחוזרת אחריו שיתקן " אתה הו .... " הוא משלים כדי לרצות אותי "הולך". אבל לאחר דקה שוב מדבר בלשון נקבה.

האם זה יחלוף לבד ? האם צריך טיפול ?

אגב, יילך למסגרת לראשונה ב-9/10, אני ואביו גרושים והוא גר איתי ועם אמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• שימוש בלשון נקבה

ענת תבור
    03/07/2010

לילי שלום,
    ילדים לומדים לדבר על סמך מודל שאליו נחשפים בחיי היומיום. בנך נמצא רוב היום בחברת נשים, עדיין לא בגן, כך שמודל החיקוי שלו הן נשים המדברות בלשון נקבה. יתכן שעדיין לא שולט בהבדל בהטיית הפעלים למין, שנרכש סביב גיל 3, וזה עדיין תקין. חזרה על דבריו (ולא תיקון) בלשון זכר הינה בהחלט מודל טוב ששומע אותו (אם אומר, לדוג': "אני יוצאת החוצה", לחזור אחריו: "אתה יוצא החוצה? אני באה איתך.."). אני מאמינה כי עם כניסתו לגן, במקביל להתפתחות הנורמלית עם הגיל, נושא זה יסתדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ועוד משהו ..

לילי
    04/07/2010

במידה ותיקנתי אותו רבות עד כה והסברתי לו הרבה על הנושא, איזה נזק יכול להגרם לו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקונים

ענת תבור
    04/07/2010

אנחנו לא נוטים "לתקן" ילדים, מתוך החשש שזה יוריד את בטחונם בשימוש בשפה. הלימוד השפתי בא תוך כדי החוויות היומיומיות עם הילדים ואמור להיות מהנה.
    מותר לנו "ללמד" את הילד מילים ושפה נכונה כמו דברים רבים אחרים שאנחנו מלמדים, וזה בסדר, פשוט נסי לא לעשות את הלימוד בתוך קונוטציה שלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו