מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים וחצילילי03/07/2010
מדבר דיי שוטף ומבדיל בין זמנים, יחיד - רבים, זכר נקבה ואפשר ממש לנהל איתו שיחה, מלבד בעיה אחת, שהוא בוחר לדבר על עצמו בלשון נקבה (אני הולכת, יושבת וכו').
הסברתי לו את ההבדלים וברור לי שהוא מבין, לפעמים כאשר אומר אני הולכת, אני כאילו מתקנת אותו וחוזרת אחריו שיתקן " אתה הו .... " הוא משלים כדי לרצות אותי "הולך". אבל לאחר דקה שוב מדבר בלשון נקבה.
האם זה יחלוף לבד ? האם צריך טיפול ?
אגב, יילך למסגרת לראשונה ב-9/10, אני ואביו גרושים והוא גר איתי ועם אמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בלשון נקבה
ענת תבור03/07/2010לילי שלום,
ילדים לומדים לדבר על סמך מודל שאליו נחשפים בחיי היומיום. בנך נמצא רוב היום בחברת נשים, עדיין לא בגן, כך שמודל החיקוי שלו הן נשים המדברות בלשון נקבה. יתכן שעדיין לא שולט בהבדל בהטיית הפעלים למין, שנרכש סביב גיל 3, וזה עדיין תקין. חזרה על דבריו (ולא תיקון) בלשון זכר הינה בהחלט מודל טוב ששומע אותו (אם אומר, לדוג': "אני יוצאת החוצה", לחזור אחריו: "אתה יוצא החוצה? אני באה איתך.."). אני מאמינה כי עם כניסתו לגן, במקביל להתפתחות הנורמלית עם הגיל, נושא זה יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, ועוד משהו ..
לילי04/07/2010במידה ותיקנתי אותו רבות עד כה והסברתי לו הרבה על הנושא, איזה נזק יכול להגרם לו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקונים
ענת תבור04/07/2010אנחנו לא נוטים "לתקן" ילדים, מתוך החשש שזה יוריד את בטחונם בשימוש בשפה. הלימוד השפתי בא תוך כדי החוויות היומיומיות עם הילדים ואמור להיות מהנה.
מותר לנו "ללמד" את הילד מילים ושפה נכונה כמו דברים רבים אחרים שאנחנו מלמדים, וזה בסדר, פשוט נסי לא לעשות את הלימוד בתוך קונוטציה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)