לגבי עתיד הגמגום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי עתיד הגמגום
    רוחל'ה
    14/09/2010

שלום רב! פגשתי משהו בגיל 26 שיש לו בעיית גמגום והוא אמר לי שהוא התחיל לגמגם לפתע בגיל 8-9 ממשו שנבהל... האם זה אומר שזה כנראה באמת תמידי ושילווה אותו כל החיים וגם האם זה תורשתי וזה יכול לעבור לילדים?? אני לא יודעת אם יש להורים או לאחד מבני המשפחה שלו בעיה כזו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי עתיד הגמגום

הוספת תגובה

• עתיד הגמגום

ענת תבור
    14/09/2010

רוחל'ה שלום,

הסיבות לגמגום יכולות להיות שונות. גמגום יכול להיות גנטי ויכול גם להיות נרכש (למשל על רקע רגשי).

לגבי הבחור שפגשת, כאשר גמגום מופיע בגיל הצעיר ונמשך לאורך זמן, יש להניח שזה אכן ילווה אותו בחייו, כאשר חומרת הגמגום יכולה להשתנות בתקופות שונות. בנוסף, ניתן לטפל בכך ולרכוש הרגלי דיבור שיקלו על הגמגום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא ברור לי מאיפה לקחת

ארי
    15/09/2010

שיש כמה סוגי גמגום?
    אין שום הוכחה שיש דבר כזה גמגום על רקע רגשי,מלבד במקרים מאוד נדירים .
    מצאו בערך 10 אחוז מהגנים שחושבים שאחראיים לגמגום,ויש יותר מחצי מהמקרים שמצאו עבר של גמגום במשפחה.
    כל היתר זה ספקולציות,אף אחד לא יודע.
    ההנחה היא שיש גורם גנטי לרוב המגמגמים לפחות.
    הסיכוי לבן מגמגם להורה מגמגם עומד על 4 אחוז,אבל כשתופסים את הגמגום בזמן,
    ניתן לחיות עם הנטייה לגמגם חיים נורמאלים ומלאים.
    מה ששומעים ורואים בגמגום ברובו הגדול הוא הרגל נרכש מתוצאה של חיים של שנים עם גמגום,ובגיל צעיר קל יותר למנוע את התוצאה של הגמגום.
    החלק הכי משמעותי בגמגום הוא מה שעובר במוחו של המגמגם,ובגיל צעיר החשיבה הזו פחות מפותחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו