דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור
    גל
    01/12/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנתיים מבחנית דיבור אני מרגישה שהיא לא מתקדמת היא לא יודעת לדבר אומרת רק: אבא , AMA שזה אמא, בוא, פה, מה, גגל זה דקל, תתה סבתא, רוב ההברות שהיא מוציאה מהפה זה הברה אחת ,יודעת להגיד פה PO , או זה עוד, וזה המילים בגדול, מים היא לא יודעת להגיד למשל והאוצר שלה לא ממש מתרחב אולי מעט.
    אני רוצה לציין שמבחינה התפתחותית היא עשתה הכל לאט הליכה בגיל שנה ו 8 וכמובן את הפעלות שלפני הלכיה גם מאוחר להתהפך מצד לצד לזחול וכ'.

המפרס שלה עדין פתוח ולא זיהו איזה בעיה מיוחד רק לעשות לה מעקב היקפ ראש.

אני רוצה לציין שהיא מבינה כל מה שאומרים לה לעשות.

מה עלי לעשות במקרה הזה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• המשך גל

גל
    01/12/2010

היא יודעת להגיד גם עין והיא לא במסגרת של גן אלא איתי בבית
    דג אומרת דה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבור בת שנתיים - לגל

ז'קלין סקרן מנסור
    01/12/2010

שלום
    מהתיאור שלך מסתבר שהילדה נמצאת בשלב של הפקת מילה אחת מהברה או שתי הברות , את מתארת עוד איחור מוטורי . בגיל הזה מומלץ מאוד לפנות למרכז להתפתחות הילד בקופ"ח שהילדה שייכת אליה , ושם יעשו לה כבר אבחון התפתחותי מקיף : שפתי -מוטורי.... ויחליטו על הדרכה וטיפול בהתאם
    מאוד חשוב לבצע בדיקת שמיעה לפני הפניה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו