בת שנתיים ו4 חודשים בעיית דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים ו4 חודשים בעיית דיבור
    אורנה
    17/05/2011

שלום,
    יש לי בת בת שנתיים ו4 חודשים שמדברת מגיל די מוקדם
    היא אומרת משפטים שלמים ומורכבים ואפילו מכניסה לשפה היומיומית משפטים בהם אנחנו משתמשים כשההקשר מתאים.
    מבדילה בין זכר ונקבה מילו שייכות ויודעת הפכים צדדים צבעים וכו'...
    הבעיה היחידה איתה, מה שמדאיג אותנו, זה שהיא לא אומרת את האות האחרונה במילה שנגמרת בשווא ובחלק מהמילים מחליפה אותיות לדוגמא: מטו = מטוס אוטובו = אוטובוס לינו = לישון לבה = לבן נפה = נפל
    אם אנחנו לא מבינים אותה היא חוזרת על המילה ומנסה לעיתים להגות אותה יותר ברור ולפעמים אומרת את המילה ושואלת - הבנת?
    בגלל השיבוש, משפטים שאומרת יכולים להשמע לא ברור למי שלא נמצא איתה בקשר יומיומי
    בטיפת חלב אמרו לי לחכות לגיל שנתיים וחצי אבל מניסיון אני מעדיפה לשמוע חוות דעת נוספת
    האם לדעתך יש צורך לטפל בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו4 חודשים בעיית דיבור - תגובה

חן לדרר
    17/05/2011

באופן כללי בגילאי שנתיים וחצי עדיין יש שיבושי היגוי שהינם תקינים לגיל כגון השמטת חלק של המילה. במידה ושיבושים אלו פוגעים במובנות אז לעיתים כן יש צורך בהתערבות מוקדמת. בכל מקרה זמן ההמתנה לאבחון ק"ת ברוב הארץ לפחות כמה חודשים ולכן אם אתם מוטרדים מומלץ כבר להרשם בתור. במידה ויהיה שיפור משמעותי תוכלו לבטל בהמשך.
    כמובן שחשוב גם לבצע בדיקת שמיעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו