מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבה בת 12 עם חשש לגידול בבטן ובכבדorit19/07/2011
היי,
הכלבה שלי זאבה מעורבת בת 12 מסרבת לאכול כבר כמה שבועות.. אוכלת ממש מעט, חלשה וסובלת.
לקחנו אותה לוטרינר והוא עשה לה אולטראסאונד בבטן ומצא גוש גדול וכבד מוגדל- הגוש לדעתו סרטני ויש גם חשש לסרטן בכבד.
אני ממש מתוסכלת ולא יודעת איך לפעול מפה- הוא ממליץ על אולטראסאונד מומחה ואומר שלא בטוח שכדאי לנתח כי היא כבר מבוגרת. הד"ר שמבצע את האולטאסאונד מומחה ממליץ על צילום ריאות לפני. כלכלית לא יכולה לבצע לה את כל הבדיקות אבל לא יכולה לראות אותה סובלת ככה. מה אפשר לעשות? האם גילוי של סרטן במצבה בכלל ניתן לטיפול? מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לה להרגיש יותר טוב? בבקשה מכם עזרו לי להבין מה אני עושה מפה.
תודה רבה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה בת 12 עם חשש לגידול בבטן ובכבד - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011שלום אורית,
ראשית צר לי לשמוע על הממצאים שנתגלו אצל כלבתך.
לצערי, במקרים בהם יש חשד להימצאות מסה בבטן ובכבד האבחון הוודאי היחיד הנו לקיחת דגימה מהלקות (באמצעות מחט עדינה-FNA לציטולוגיה או באמצעות ביופסיה של הרקמה החשודה) המונחית על ידי אולטרסאונד. הסיבה בגינה המומחה המליץ על צילום סקר מקדים הנה בשל השכיחות הגבוהה של שליחת גרורות לבית החזה, ובמקרה בהם כבר יש גרורות, ניתוח איננו מומלץ (הואיל ויכולתו להקנות תוחלת חיים ארוכה יותר אינה משמעותית).
באם אינך מעוניינת/יכולה לבצע המשך אבחון והחשד הסביר הנו תהליך סרטני, ניתן כתהליך שאינו מרפא, לתת סטרואידים שיוכלו להקל על כלבתך בזמן בו נותר לה לחיות. כאמור, הסטרואידים אינם יכולים לרפא את המחלה אלא רק לתמוך בכלבתך ולאפשר לה לחיות ללא סבל. גם הסטרואידים יכולים לעזור לזמן מוגבל, והמלצתי היא להמשיך ולתת אותם כל עוד נהנית היא מאיכות חיים : כלומר-על עוד אוכלת, עירנית, חיונית וכו'-כפי שהנך מכירה אותה. (זמן שתמיד קשה לנבאו אך יכול להיות ממספר שבועות למספר חודשים). באם ישנן שאלות נוספות את מוזמנת כמובן להעלותן בפורום זה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)