החתול לא רואה כלום עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החתול לא רואה כלום עזרה
    רון
    21/07/2011

שלום אתמול 20/7 בצהריים שמתי לב שלאחד החתולים שלי יש אישונים גדולים מאוד אפילו באור של השמש ואחרי כמה זמן שמתי לב גם לכך שהוא לא רואה כלום בכך שהוא ניתקע בדברים, לא מגיב שאני מזיז את היד שלי מול הפנים שלו וכו' ולכן מיד לקחתי אותו לווטרינרית והיא אמרה לי שהיא רואה שהאישונים שלו לא מגיבים ושהיא בחיים לא ראתה דבר שכזה והיא לא יודעת מה לעשות ושאני אתקשר אליה היום להתייעצות אז לכן אני שואל כאן בפורום כי אוליי מישהו מכיר את הבעיה ויודע מה לעשות לפני שיהיה מאוחר מידי. אגב החתול בערך בן חודשיים והוא אוכל ושותה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החתול לא רואה כלום עזרה

הוספת תגובה

• החתול לא רואה כלום עזרה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    24/07/2011

שלום רב,
    בן כמה החתול?האם ייתכן ונחשף לחומר טוקסי (כגון ריסוס, מתן תרופות לאחרונה וכו?), ממה ניזון?האם ישנם עוד סימנים קליניים?האם הממצאים אקוטים?
    ככלל, עיוורון אקוטי ואישונים מורחבים שאינן מגיבים לאור עשויים להגרם כבחתולים בוגרים-מבוגרים כתוצאה מהיפרדות רשתית, הגורם הנפוץ ביותר הוא לחץ דם גבוה- יש למדוד לחץ דם ססטמי ותפקוד כליות (כשל כליות כרוני עשוי להיות הגורם), גורם שני עשויה להיות מחלה של בלוטת התירואיד (היפרתירואידיזם), לאבחון -מעבר לבדיקה פיסיקלית יש לערוך בדיקת דם (בודקים רמת הורמון T4). גורם נוסף פחות שכיח, עשוי להיות חוסר בחומצת אמינו בשם טאורין הגורם גם הוא לניוון רשתית ועיוורון עם אישונים מורחבים- זוהי בעיה נדירה כי המזון המסחרי כיום הנו מאוזן.
    בכל מקרה, חתולך זקוק בדחיפות לבדיקת וטרינר יסודית ולהמשך דיאגנוסטיקה!
    אשמח לעדכון!
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רון

רון
    25/07/2011

החתול בן חודשיים. אבל זה כבר לא חשוב היא התחילה לטפל בחתול איך שלה נראה לנכון ואני מקווה שהכל יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו