פצע שלא מגליד לחתול לבן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע שלא מגליד לחתול לבן.
    אניקו
    23/07/2011

שלום. יש לי חתולה לבנה כבת 9-10, חתולת "חצר", שאימצתי.לאחרונה (כחודשיים שלוש) יש לה פצע מדממ מתחת לעפעף התחתון של העין. נתתי לה אנטיביוטיקה בכדורים לפני כשבועיים לפי הנחיית הויטרנרית. לא עזר, לכן ניסינו אנטיביוטיקה "חזקה" יותר בזריקות. וגם הלבשנו לה על הראש "קונוס" להגנה בפני ליקוק וגירודים. בתום הטיפול,כ- 6 זריקות, המצב השתפר במקצת, אבל לא נרפא. והגלד הקטן נפל ושוב הפצע חסוף ולא יפה. בנוסף על קצות האוזניים יש לה נקודות אדמדמות כאילו מעקיצת פרעושים וגירוד. מה עושים? והאם אפשר לרפא אותה. אשמח לקבל תשובה במייל שלי. והרבה תודות. אניקו. [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע שלא מגליד לחתול לבן.

הוספת תגובה

• פצע שלא מגליד לחתול לבן. - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    24/07/2011

שלום רב,
    מעט קשה לי לייעץ ללא בדיקת החתולה ובחינת הלקות העורית. ככלל, ייתכן כי סובלת ממחלות עור על רקע אלרגי- האלרגיה השכיחה ביותר ברב אזורי העולם והמובילה למחלות העור השכיחה ביותר הנה אלרגיה לפרעושים. אלרגיות בדרגות שונות מביאות לגרד ולדלקות עור עם סימנים משניים שונים. יש לטפל בצורה יסודית כנגד הפרעושים וכן במחלת העור. לגבי הלקות המדממת - הואיל ומדובר בחתולה לבנה (בחתולים לבנים יש רגישות גדולה לקרני שמש ולהתפתחות מחלות שונות בעקבותיהן)- באם לא ייעשה שינוי בלקות וללא תגובה לטיפול רפואי , הפתרון המומלץ הנו ביופסיה שמהווה אבחנה סופית.(דוגמים את הלקות בעזרת חיתוך פיסה ממנה בהרדמה והיא נשלחת לבחינה של מומחה).
    כל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו