דואגת מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת מאוד
    דנה
    23/07/2011

יש לי שאלה הנוגעת לכלבת.
    בתי הקטנה יצאה לשחק עם מספר חברות למטה. היא חזרה בוכה וסיפרה לי כי היא נגעה בטעות בקיא על הרצפה, ויש לה שריטות על הידיים. אני גרה במרכז אולם יש בסביבה שלי שועלים וחתולי רחוב רבים. האם יש חשש מפני הדבקות בכלבת במגע עם הקיא, או שזה מופרך? שוב, איני יודעת מי היה בע"ח המפריש, אולי זה אפילו היה בן אדם. יש סיבה לחסן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת מאוד

הוספת תגובה

• דואגת מאוד - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    24/07/2011

שלום שוב,
    על פי שאלותיך ניכר כי את חוששת מאד באשר להדבקה מהנגיף בשכונתך במקום בו הנך מתגוררת. אני חוזרת שוב ומדגישה כי על מנת לגרום להדבקה בנגיף נדרשת נשיכה מחיה המפרישה את הנגיף ברוק, ועוד-נדרשת כמות מספקת של של חלקיקי הוירוס (ויריונים) של חיה הנגועה במחלה ונמצאת בשלב בו הוירויונים התרבו בבלוטות הרוק שלה שאמורים לבוא במגע ישיר עם לקות עורית, ולפיכך הסבירות כי בתך נדבקה בשל מגע עם תוכן הקאה (של חיה נגועה בשכונה) די קלושה. עם זאת, אני ממליצה בחום לפנות לרופא המשפחה או לרופא בלשכת הבריאות על מנת שיוכל לייעץ לך בנושא!
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו