לג'ק ראסלית יש גם נשירה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לג'ק ראסלית יש גם נשירה קשה
    מיכל
    10/08/2011

בחודשיים האחרונים יש לכלבה שלי (ג'ק ראסלית) נשירה קשה. היא מתגרדת הרבה ולכן קבלתי מהוטרינר שמפו מיוחד לאלרגיית עור שמקל על הגירוד. אני רוחצת אותה בערך פעם בשלושה שבועות כדי להקל על הגירוד שלה, ואז אני מסרקת אותה וכמות השערות שיוצאות לה מהגוף היא כמות שלא תאומן, המון. לפעמים נדמה לי שהיא הולכת לאבד את כל השער שלה, ולפעמים נראה שהכל בסדר עם השער אבל הנשירה שלה קשה מאוד. כל הבגדים של כל המשפחה מתמלאים בשיער שלה. היא מעוקרת מלפני כחצי שנה (אם יש לזה קשר). מה יכול לגרום לנשירה שכזו שמלווה בגירוד? זו אותה כלבה ששאלתי לגבי השלשולים הכרוניים שלה. יכול להיות שיש קשר בין השלשולים לבין הנשירה? האם יתכן שאין ספיגת מזון ואז גם השיער מתדלל? ומה ניתן לעשות כדי להקל עליה את הנשירה והגירודים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לג'ק ראסלית יש גם נשירה קשה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    10/08/2011

שלום מיכל,
    ראשית ראי תגובה מעודכנת לגבי בעיית השלשולים. נשירה עשויה להיות שניונית לבעיות עור שונות(בעיות של אלרגיה הן אכן הנפוצות ביותר, כאשר האלרגיה השכיחה ביותר היא אלרגיה לפרעושים, אולם גם אלרגיה למזון וכן לאלרגנים סביבתיים שכיחים כאמור אף הן). בנוסף ייתכן שהנשירה מוחמרת על ידי המחלה המלווה בחוסר ספיגה של ניוטרינטים חיונים. האם הגירוד כרוני?האם ניתן לזהות עונתיות? האם יש לקויות עור?האם ישנם איזורים מסוימים לגרוד?. מומלץ להקפיד על טיפול כנגד פרעושים אחת לחודש לפחות ובאם שטיפה עם שמפו רפואי הואילה כדאי להמשיכה בהיוועצות עם הוטרינר. בשלב זה אני מייחסת חשיבות עליונה לפתרון בעיית מערכת העיכול ואני מקווה כי תצליחו לפתורה מהר ככל האפשר!
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו