מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים והקאות תקופתיים בכלבהמיכל01/09/2011
הכלבה שלי בת שנה וחודש, סובלת משלשולים פעם בשבוע - שבועיים מזה כמה חודשים (בעצם מאז שעברה עיקור - לפני חמישה חודשים).
בבדיקת צואה נמצא כי יש לה COCCIDIA SP. לאחר חודשיים של אנטיביוטיקה בוצעה בדיקה חוזרת שבה נמצא שאין לכלבה עוד כל חיידקים או טפילים. למרות זאת היא עדיין משלשלת ומקיאה פעם בשבוע - שבועיים, למשך 12 עד 24 שעות. בשעות האלה היא לא אוכלת, לא שותה, שוכבת אפתית ושומעים מהבטן שלה רעשים נוראיים (רעשים של חריקות וגרירות).
הוטרינר עשה לה ספירת דם, לראות אם יש דלקת סמויה או כדומה. והבדיקה יצאה תקינה.
הוטרינר ביקש לעשות ניסוי עם אוכל היפואלרגני ומאז - כחודשיים ויותר שהיא אוכלת אוכל היפואלרגני ועדיין משלשלת פעם בשבוע - שבועיים למשך 12 עד 24 שעות.
במקביל, הכלבה כל הזמן מתגרדת, כל פעם במקום אחר אבל בעיקר בבתי השחי, בסביבות הזנב, באזור יציאת השתן וגם לעתים ברגליים. הגירודים הם מטרד בפני עצמו, אבל המטריד יותר הוא השלשול וההקאות שבאים כפי שצויין פעם בשבוע או שבועיים. ברוב ההתקפים אין לה חום (מלבד פעם אחת שהיה לה חום גבוה ואז טופלה באנטיביוטיקה).
השאלות שלי הן:
1. האם להפסיק את מבחן האוכל ההיפואלרגני, לאור הכשלון ?
2. מה עוד ניתן לבדוק כדי להגיע הכי מהר לגילוי הגורם לשלשולים / הקאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות תקופתיים בכלבה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור05/09/2011שלום מיכל,
שלשולים כרוניים המופיעים עם הקאות עשויים לנבוע מגורמים רבים הכוללים מלבד פרזיטים (שאותרו אצל כלבתך) גם אי סבילות למזון (לפי מספר מחקרים אחוז קטן מהכלבים יגיבו למזון היפואלרגני רק לאחר 3 חודשי טיפול, גירודים עשויים גם הם להלוות לכך השל הנטייה לדלקת עור אולם ישנן עוד סיבות רבות לגירודים שאינן קשורות בכך), שגשוג ביתר של אוכלוסיית חיידקי מעי (SIBO(בשל סיבות שונות, אי ספיקת לבלב, לקות בניקוז לימפטי או דלקת מעי כרונית שעשויה להיגרם על רקע אימוני. גם בהדבקות פרזיטריות עשויה להיות תקופה "שקטה" ואחריה חזרתיות של הפתוגן הדורשת טיפול נוסף (הכולל ניקוי משטחי רביצה בבית, שטיפה של הכלב מחשש לביצים שנותרות בפרווה וכו). כך או כך, הייתי ממליצה לחזור על משטח צואה (לאחר הצפה), לבדוק רמות ויטמין B12 וחומצה פולית (שיכולים לאשש מצב של בעית ספיגה במעי), ניתן לבדוק רמות אנזים לבלבי (TLI( על מנת לוודא כי אין בעית לבלב, ולוודא כי רמות האלבומין (החלבון הדומיננטי בדם) תקינות. מומלץ וחשוב לספק ויטמין B12 לפי הצורך הואיל וחוסר בו עשוי לכשעצמו להגביר את בעיית הספיגה ואף להחמיר מצב של אנמיה, וחשוב כפי שאמרתי להמשיך עם המזון ההיפואלרגני. במידה ולאחר כל זאת עדיין הבעיה איננה נפתרת כדאי לערוך ביופסיית מעי על מנת לרדת לעומק העניין.
ברור לי כי מדובר בתהליך ארוך אולם אל ייאוש- לרוב הבעיה באה על פתרונה!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)