בעיית עיניים פקינז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית עיניים פקינז
    דן
    06/09/2011

שלום,לפקינז שלי יש בעיה בעין לקחתי אותה לוטרינר והוא אמר לי שהיא לא מייצרת דמעות (מדד וזה היה 0 מ"מ) הוא נתו לי טיפות עיניים לשים לה ולאחר חודשיים חזרתי וראינו שהמצב השתפר אבל לא לגמרי (מדד וזה היה 7 מ"מ). עכשיו הוא אומר לי שאני צריך להמשיך עם הטיפות עינים לכול הזמן בשביל שהכלב לא יאבד את הראייה וזה מאוד יקר (300 שקל לבקבוק) או האופציה השניה זה לעשות ניתוח שבו מעבירים את צינורית הרוק של הכלב לעיין וכך העיין נשארת רטובה תמיד, אבל אחוז ההצלחה של הניתוח וא 85%.
    רציתי לדעת מה עדיף לעשות ? ואם יש אפשרות להשיג טיפות עינים יותר זולות אולי אפילו טיפות של בני אדם שיתאימו למצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית עיניים פקינז

הוספת תגובה

• בעיית עיניים פקינז - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    07/09/2011

שלום דן,
    הבעיה אותה אתה מתאר מכונה "עין יבשה"- במחלה זו יש לקות בייצור השכבה המיימית של הדמעות, החשובות עד מאד לחיוניות ותפקוד תקין של העין. המחלה עשויה לנבוע מגורמים שונים הכוללים: רקע גנטי, מחלה ססטמית, לקות נוירולוגית או פגיעה טראומתית לבלוטה שאחראית על ייצור הנוזל. הפרוגנוזה לעין תלויה במידת יכולת העין ליצור דמעות, יכולת זו נמדדת ב"מבחן שרימר" בו מודדים במ"מ את כמותן. תוצאה ראשונית של 0 מ"מ מעידה על לקות חמורה, כך או כך כפי שציינת מדובר על טיפול לכל החיים (אינני יודעת מהו גיל כלבך) בתרופה אימונוספורסיבית יקרה (מדובר בתרופה הומאנית ). הניתוח המוצע בו מעבירים צינור בלוטת רוק לצורך הרטבה קבועה של העין אינו חף מסיכונים והוא אכן אינו בעל אחוזי הצלחה מוחלטים, הוא מומלץ במקרים בהם אין משיגים תוצאות די טובות בעזרת טיפול אימונוסופרסיבי. כמובן שהצלחת הניתוח תלויה רבות במנתח ונסיונו, ובמידה ואתה אכן שוקל זאת מומלץ לעשות כן אצל כירורג עיניים מנוסה! זוהי בהחלט אופציה אם כי הייתי ממשיכה לנסות את יעילות הטיפול האימונוסופרסיבי,
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו