מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלב ללא תאבוןmichal12/09/2011
שלום רב,
לי יש קבליר קינג צ'ארלס בן 3.
לאחרונה התחלתי לזהות תופעות מעט משונות אצלו כמו צליעה פתאומית שעברה לאחר מספר דקות, התיישב פעם אחת בטיול שגרתי ואף היה נראה לי עייף מהרגיל.
היום בבוקר הוא גרד בדלת כדי לצאת- דבר שהוא עושה רק כשהוא צריך לשלשל או להקיא- אך כשהוצאתי אותו היציאות שלו היו רגילות וטובות. כשחזרנו הביתה והנחתי לו את ארוחת הבוקר שלו- שבדרך כל הוא טורף ברגע- הוא לא ניגש לאוכל.
ישר נבהלתי וניסיתי להאכיל אותו מהיד שלי. הוא אכל מעט והקיא קצף לבן.
קבעתי מיד תור לוטרינר והוא אבחן, לאחר בדיקות דם שמדובר בקדחת הקרציות.
מעולם לא הייתה על הכלב קרציה. פעם אחת לפני מעלה מחודש בעלי זיהה במהלך טיול שגרתי שעלה עליו מעין עכביש- ומיד הוריד אותו ממנו.
האם ייתכן שזו אכן קדחת הקרציות? קראתי מספר מאמרים באינטרנט ולמעט חוסר תיאבון אין לו כלל תופעות של קדחת הקרציות. ייתכן שזה משהו אחר?
אני רק רוצה לציין שהוטרינר נתן לו אנטיביוטיקה וזריקה והוא כבר טרף את ארוחת הערב.
אני מאוד סומכת על הוטרינר שלי ומאמינה בו אך אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת.
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר אחד..
michal12/09/2011ודבר אחרון- הוא מטופל באופן קבוע עם טיפות נגד קרציות ופרעושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב ללא תאבון - תגובה
ד''ר נורית פרנקל13/09/2011מיכל שלום
"קדחת קרציות" היא מחלה שכיחה יחסית בארץ. מחולל המחלה היא ריקציה (ארליכיה) - טפיל דם שמועבר לכלב באמצעות קרצית. למחלה מספר שלבים, אקוטי, סב-קליני וכרוני.
את המחלה מאבחנים בהסתמך על סימנים קלינים (כגון:חום,חולשה, דימום מהאף ועוד.., לעיתים הבעלים לא מבחינים בסימנים הנ"ל והמחלה עלולה להתפתח למחלה כרונית). ובשילוב עם בדיקת דם שהממצא העיקרי האופיני בה הוא ספירת טסיות נמוכה . בנוסף ניתן לשלוח בדיקת PCR לארליכיה אשר מחזקת או שוללת חשד בהדבקות.
חשוב לציין כי קיימת בגזע קינג צ'ארלס קבליר, תסמונת בה מספר הטסיות הוא נמוך מהממוצע והדבר אינו גורם למחלה. במידה וההחלטה הסתמכה על מספר טסיות נמוך בלבד יש אולי מקום לשלוח את בדיקת ה=PCR.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)