שוב הכלבה שלי מקיאה ומשלשלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב הכלבה שלי מקיאה ומשלשלת
    מיכל
    15/09/2011

הכלבה שלי אלרגית למזון, אוכלת אוכל היפואלרגני מזה כשלושה חודשים. אתמול בפארק הסתובבו ילדים קטנים עם לחמניה ביד ומבלי ששמתי לב הכניסו לה לפה את הלחמניה, היא נתנה מזה ביס, ואני רצתי בצעקות, פתחתי לה את הפה וניסיתי להוציא את הלחם ללא הצלחה. היא בלעה אותו. ידעתי שהולך להיות לה מזה סיפור גרוע. הבוקר היא התעוררה עם חום, שלשולים, הקאות וחוסר תאבון, שוכבת כל הזמן עם מבט מסכן בעיניים. אני יודעת שזה מהלחם ושאין מה לעשות עם תופעות הלוואי, בדרך כלל סיפור כזה יכול להמשך בין 12 ל - 24 שעות.
    השאלה שלי, האם ניתן לתת לה משהו להקלה על הסיפטומים (עצירת השלשולים וההקאות) או שעדיף שהיא תוציא את הכל, כדי שלא ישאר בתוכה? יש אולי כדור נגד בחילות, או להורדת החום? (והאם 1/2 כדור נגד בחילות של בן אדם יכול לעזור לה?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שוב הכלבה שלי מקיאה ומשלשלת - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    15/09/2011

שלום מיכל,
    בת כמה כלבתך?מתי אובחנה כאלרגית למזון?האם סימני מערכת העיכול נשלטים במלואם כאשר היא ניזונה רק מהמזון ההיפואלרגני?באם כלבתך מקיאה הקאות מרובות ומשלשלת כדאי לפנות לוטרינר בהקדם הואיל וייתכן וצריכה השלמת נוזלים ואלקטרוליטים חיוניים. ככלל, בהתאם למצבה הוטרינר יוכל לטפל בתרופות המורידות חומציות במערכת העיכול, וכן בתרופות המקלות על הבחילה-בכל מקרה לא מומלץ לתת לה כדורים הומניים ללא היוועצות ובדיקת הוטרינר הואיל וניתן לגרום לנזק!
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך

מיכל
    18/09/2011

הכלבה שלי ג'ק ראסל בת שנה וחודשיים, אובחנה כסובלת מאלרגיה למזון רק עתה, לפני כשבועיים, כשהגענו לוטרינר שלה שקבע שבגלל שיש הטבה (מלבד בפעמים שהיא אוכלת אוכל בחוץ ללא שליטה) צריך להמשיך עם האוכל ההיפואלרגני לכל החיים.בעבר היא קיבלה מהוטרינר כדור נגד בחילות, שאובחן על ידינו ככדור של בני אדם, אבל מחמת הזהירות אני שואלת האם זה כדור של בן אדם שניתן להוציא במרשם רופא מקופ"ח או שצריך לקנות כדור כזה במיוחד מהוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

מיכל
    18/09/2011

אחרי שכתבתי את השאלה נתנו לה חצי כדור נגד בחילות של בן אדם (אותו שם שנתן לה בעבר הוטרינר) והיא מיד הרגישה טוב יותר, והיום יום ראשון היא כבר בריאה לגמרי. השאלה לפעם הבאה, האם מסוכן לתת לה חצי כדור של בן אדם נגד בחילות? (אני לא זוכרת את שם הכדור)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    20/09/2011

שלום מיכל,
    אני מקווה ראשית שכלבתך מרגישה טוב יותר.
    לגבי שאלתך: גסטרו (או אומפרזול) הנה תרופה הומנית שתפקידה בדיכוי משאבת הפרוטונים בקיבה האחראית על ייצור החומצה. התרופה ניתנת במקרים בהם יש הפרשה גבוהה של חומצתיות שעשויה להוביל ליצירת כיבים- לדוגמא במקרים של הקאות, דלקות בוושט ועוד..התרופה איננה פועלת באופן ישיר למניעת בחילה. המינון הנו תלוי משקל ועל כן משתנה בין כלב אחד למשנהו. אני ממליצה בכל מקרה של מתן תרופה, להתייעץ עם הוטרינר הפרטי קודם למתן!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו