מעבר דירה - הכלב בדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה - הכלב בדיכאון
    יעל
    16/10/2011

היי,
    אני אודה מאוד לעזרה...
    הכלב שלי, בן 10, גר מאז ומעולם אצל הוריי. לאחר שהחבר שלי ואני עברנו לדירה משלנו, לקחנו אותו אלינו. בחרנו דווקא בעת הזו, בה אני בחופש מהעבודה לרגל סוכות ויכולה להיות איתו בבית, כדי להפיג את החששות שלו.
    עבר יום. בינתיים הוא לא הושאר לבד בבית, אלא איתי ו/או עם החבר שלי, שהוא אוהב מאוד.
    קשה לי לדעת בוודאות, אבל נראה שהוא מדוכא. הוא לא בכה, ואתמול הוא אכל בתאבון רב. היום הוא לא אכל, אלא רק אחרי שהוספתי לו כף בולונז לאוכל. הוא גם לא מרבה לקשקש בזנב.
    מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה - הכלב בדיכאון

הוספת תגובה

• מעבר דירה - הכלב בדיכאון - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    17/10/2011

שלום יעל,
    שינויי סביבת חיים אכן יכול להוות מצב של עקה אצל הכלב, אשר עלול להביא לשינויים התנהגותיים כפי שהנך מתארת. עם זאת, חשוב לציין כי לרוב קיימת הסתגלות טובה למצב החדש. כדאי במצבים כאלו לנסות ו"להסיט" את תשומת הלב מהמצב החדש ולהימנע מחיזוקים חיוביים להתנהגויות לא רצויות. ניתן לצאת למשל עם הכלב לטיולים בסביבה, ולנסות וליצור עבורו גירויים מעניינים בבית החדש (כמו משחקים אם אוהב או צעצועים בהם מוסתר מזון). חשוב גם להרגילו בהדרגתיות להישאר לבד בבית - להתחיל בפרקי זמן קצרים ואט אט להאריכם-מומלץ להתחיל כבר מעכשיו.
    בכל מקרה, באם המצב לא משתנה ואת דואגת למצבו של כלבך ניתן לפנות לייעוץ אצל מומחה להתנהגות..
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו