זקוקה לעצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    מירב
    24/10/2011

שלום,
    יש לי חתול זקן כבן 15 לפחות. לפני מספר חודשים שמתי לב שיש לו גוש קטן בצד הגוף אך לא חל שום שינוי מדאיג בהתנהגותו.
    מדובר בחתול שלא נלקח מעולם לווטרינר ושאלתי היא האם כדאי לטלטל אותו בגילו המבוגר ולקחת אותו לבדיקה,או שעקב הגיל הדבר יהיה חסר טעם כי ניתוח בגיל כזה במילא יסכן אותו מדי.
    שאלה נוספת-אם אני לוקחת אותו לווטרינר ומעמידה אותו בגיל כזה במצב של היסטריה,הדבר מסוכן מבחינה פיזית עבורו?
    תודה רבה,
    מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    25/10/2011

שלום מירב,
    חתולים אכן נוטים להילחץ בהגיעם לוטרינר (או לכל מקום זר אחר), ואולם אין הדבר מצדיק לטעמי המנעות מהגעה לבדיקה. ניתן לדגום מסה חשודה בדרכים לא פולשניות (באמצעות מחט עדינה) על מנת לנסות ולאבחן את הרכבה באמצעות מיקרוסקופ. ייתכן כאמור כי אבחנה מדוייקת תוכל להיעשות רק באמצעות הסרת המסה ושליחתה להיסטופתולוגיה,במקרה זה הוטרינר יערוך בדיקה מקדימה שלפני הרדמה על מנת לוודא כי החתול יוכל לעמוד בה.
    כך או כך מומלץ להגיע לבדיקה אצל הוטרינר ולא להזניח את החתול...
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו