שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    רמי
    25/10/2011

שלום שאלתי אתמול שאלה, ומשום מה מחקתם אותה או פיספסתם אותה או משהו דומה אז אני מבקש יפה עם תוכלו לענות לי בבקשה,

אז אני ישאל שוב ברשותכם,

שאלתי עם זה אפשרי להידבק ממחלת הכלבת בצורה עקיפה , מבעל חיים שנגוע בכלבת,
    הכוונה שלי היא זו, שנגיד וכאשר כלב או בעל חיים אחר מריר או רוק על חולצה או חפץ דומם, ואותו בעל חיים נגוע במחלת הכלבת האם וכאשר אני נוגע באותה חולצה או חפץ דומם ובמידה ויש לי פצע פתוח לצורך העניין "ביד" או איבר אחר שיש בו פצע פתוח שבא במגע עם אותו רוק/ ריר של אותה חייה הנגועה בכלבת ואני נוגע בערך אחרי 5 דקות עם משהו דומה לערך, האם יש במקרה כזה או במקרה דומה אפשרות להידבק במחלת הכלבת תשובתך , בתודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    27/10/2011

שלום רמי,
    בפורום זה נדון מספר פעמים בהרחבה נושא ההדבקה בכלבת- אתה מוזמן לעיין בתשובותי אודות הוירוס, הפתולוגיה ודרכי ההעברתו. אם אסכם בקצרה הרי שדרך ההעברה הראשית של הנגיף הנה באמצעות רוק של חיה חולה (קרי: נגועה וגם מדבקת) עם רקמה לא שלמה-כלומר פצע פתוח. העברה זו מתקיימת כאמור באמצעות נשיכה (התוקפנות הנה פעמים רבות חלק מסממני המחלה והיא "משרתת" את הוירוס). שאלתך מתארת מצב שתאורטית סיכוייו להתקיים קלושים, ונכון לעכשיו אינני מכירה תיאור מקרה דומה, אולם סטטיסטית לא ניתן לפסול העברה שכזו (גם אם סיכוייה קלושים)

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

דוד
    27/10/2011

מה שאת אומרת בעצם שתאורתית כעבור כמה דקות ממקרה זה הרוק או הריר מאבד את היכולת שלו אחריי כמה דקות באוויר מחוץ לגוף החייה? כמו במקרה כזה שהרוק או ריר מחוץ לחייה מת כעבור כמה דקות מחוץ לגוף שלה על חפץ או משהו דומה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו