גלאוקומה - שאלה לנטע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלאוקומה - שאלה לנטע
    אבי
    10/12/2011

היי נטע,
    יש לי אלסקן מלמוט בן שנתיים וחצי.
    1.האם זה נכון כי לגזעים מן הסוג הזה סיכוי גדול יותר לפתח גלאוקומה ?
    2.האם זו תורשה שהיא לאוו דווקא מהאבא או האמא אלא בכלל גזעית ?
    3.האם זה נכון שקולר על הצוואר מגדיל את הסיכוי להווצרות התופעה ? אם כי מה ממליצה לעשות ? כי עם רתמה הרבה פחות נוח.

תודה רבה ,

ניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלאוקומה - שאלה לנטע

הוספת תגובה

• גלאוקומה - שאלה לנטע - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    11/12/2011

שלום ניר,
    ככלל נהוג לסווג את הגלאוקומה, עליה בלחץ התוך עיני, ל-2 סוגים: גלאוקומה ראשונית וגלאוקומה משנית. הגלאוקומה הראשונית מתרחשת בעקבות סיבות הקשורות בפגיעה בניקוז של הנוזל התוך עיני(aqueous humor), ואילו השניונית נגרמת בשל מחלה עינית ראשונית אחרת(כגון טראומה, דלקת-uveitis ועוד..)
    לשאלתך: גלאוקומה ראשונית נחשבת לתורשתית במספר גזעים, כאשר האלסקן מלמוט נכלל בתוכם. בחלק מהכלבים מגזעים אלו, המבנה שאחראי לניקוז הנוזל אינו תקין, הדבר גורם לעלייה בלחץ התוך עיני והמחלה לרוב תתבטא בכלב רק בגיל בוגר. האבחון במקרים אלו מתבסס על היסטוריה, סימנים קליניים ומדידת לחץ תוך עיני.
    לא ידוע לי על הקשר שבין קולר על הצוואר להגדלת הסיכוי לתופעה, אולם בהחלט חשוב להיות מודעים למחלה ולעקוב בעתיד אחר סימנים שעשויים להיות מחשידים: עין אדומה,מצמוץ של העין, ריבוי הפרשות או עין שפתאום נראית כחולה.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע לי תודה רבה ! עוד שאלה

אבי
    11/12/2011

1.האם יש בדיקה שבודקת את מצב נוזל עוד לפני שישנה בעיה ?
    2.האם ניתן לעשות משהו למניעה ? כמו מזון יעודי וכו'

תודה רבה

ניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע לי תודה רבה ! עוד שאלה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    11/12/2011

שלום שוב,
    קיימת בדיקה לבחינת הלחץ התוך עיני (tonometry), אולם מדידות חד פעמיות אינן משקפות בהכרח סטטוס אמיתי הואיל והנו בעל נטייה להשתנות במהלך היום ואף בין הימים השונים. שימוש בטונומטר לצורך עריכת בדיקות שגרתיות לניבוי גלאוקומה אינו יעיל על פי הספרות וזאת הואיל ובכלבים עם גלאוקומה מסוג 1 השינוי בלחץ התוך עיני מאופיין בעלייה חדה ופתאומית. ניתן להדגים בעזרת מכשיר ייחודי את זוית הניקוז של הנוזל התוך עיני (gonioscopy), ואכן נעשה שימוש בו כאשר מאובחנת גלאוקומה בעין אחת. לגבי טיפול "מניעתי"- ישנה גישה על פיה מקובל שימוש בתרופות בכלבים בסיכון לגלאוקומה ראשונית. תרופות אלו משמשות לדחיית הופעת הקליניקה(ואין בהם בכדי למנוע ממש את הופעתה), כאשר הנפוצות שבהן הנן תרופות המכווצות את האישון או כאלו המיועדות להורדת ייצור הנוזל התוך עיני. חשוב לדעת כי לתרופות אלו תופעות לוואי ולכן כדאי מאד להתייעץ עם אופטמולוג וטרינרי בנושא. אל לך לשכוח כי ייתכן וכלבך כלל לא יפתח את הקליניקה...
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו