מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריחת שתן אצל כלבה מבוגרתגלוריה11/12/2011
שלום ! אני רופאה במקצוע.
שאלתי האם קיים טיפול תרופתי לכלבים עם בריחת שתן.
כלבה שלי היא בולדוג צרפתי בת 12 . מעוקרת לפני מספר שנים. מאז לדעתי קיימת צניחת רחם ? הכלבה קיבלה חינוך טוב ואף פעם לא היתה משתינה בבית. לאחרונה פשוט צרה- היא משתינה בזמן המתנה למעלית, כשמלבישים אותה לטיול, ואתמול השתינה בזמן שינה ,מיתחתיה.
היא מבינה שאסור ומרגישה אשמה. חשבתי שיש לה דלקת בדרכי השתן, נתתי לה ציפרוקסין וסדורל, אך לא עזר. האם קיים טיפול תרופתי כמו למשל xatral אצל בני אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן אצל כלבה מבוגרת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור15/12/2011שלום גלוריה,
ראשית חשוב לברר האם מדובר בבריחת שתן או בהשתנה מרובה (יחד או ללא שתייה מרובה). לצורך כך חשוב להבין האם: 1. קיימת שליטה במתן השתן, למשל- האם בלילה/לאחר קימה משינה, ניתן לראות במקום המרבץ רטיבות?2. האם נראה כי שותה יותר מהרגיל?(חשוב למדוד כמות שתייה מדוייקת)2. האם נראתה ירידה במשקל?
אבחנה של "בריחת שתן" נעשית לאחר שלילת מחלות שעשויות להביא להשתנה מרובה. לצורך כך חשוב לבדוק האם השתן של כלבתך מרוכז דיו (בדיקת שתן פשוטה), האם יש/אין דלקת בדרכי השתן. באם ישנה ירידה בריכוזיות השתן יש לפסול גורמים כמו פגיעה כלייתית, כבדית, מחלה אנדוקרינית. באם השתן מרוכז דיו והחשד הוא בבריחת שתן ניתן לטפל בתרופות ייעודיות, אך כמו שהסברתי חשוב מאד לפנות לוטרינר ולא לפסוח על האבחון הראשוני הואיל וייתכן שמדובר בסימנים ראשונים למחלה קיימת. ודבראחרון אך חשוב : תמיד מומלץ להתייעץ עם וטרינר לפני מתן תרופות (בפרט הומניות) הואיל וחלקן אסורות לשימוש בכלבים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
גלוריה17/12/2011תודה רבה על תשובה המפורטת .
אתמול ביקרנו וטרינר שלנו, קיבלתי שטיפת מוח על טיפול אמפירי שלי.
בינתיים מתחילים עם בדיקת שתן (כמו שצריך ברפואה טובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)