חיסון נגד תולעת הפארק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון נגד תולעת הפארק
    מיכל
    28/12/2011

האם נכון שחיסון נגד תולעת הפארק לא מכסה ב-100% נגדה? למרות שאני מחסנת את הכלבים שלי כל שלושה חודשים נגד תולעת הפארק, לאחרונה אני שומעת מהרבה בעלי כלבים שהם לא מחסנים את הכלבים משום שהחיסון לא מכסה ב-100% את הכלב ושגם וטרינרים מסויימים אומרים זאת. כמו כן נאמר לי שאם גרים צפונה מחדרה, התולעת לא נמצאת שם. האם כל זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד תולעת הפארק

הוספת תגובה

• חיסון נגד תולעת הפארק - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/12/2011

מיכל שלום
    ראשית עליך להבין שלא מדובר בחיסון מונע- הזריקה הינה תילוע- היינו היה וכלביך נדבקו בתולעת זו היא תודבר בטרם נגרם נזק. אכן הטיפול אינו יעיל ב100% ובטח לא כאשר מזריקים כל 3 חודשים (מה שהיתה ההמלצה עד לפני זמן לא רב). כיום מומלץ לטפל כל חודשיים והמהדרין אפילו כל חודש ועדיין אנו רואים מקרי הדבקה. חשוב לאסוף צואה בזמן הטיול בחוץ.
    ספירוצרקה לופי או תולעת הפארקים בשמה העממי- מפושטת בכל רחבי מדינת ישראל- מן הצפון ועד לדרום - ללא יוצא מן הכלל - באדיבות מטיילים ואנשים שעברו דירות וכיוצא באלה. ולכן יש לטפל - משום שהמחלה מזעזעת ומאוד נפוצה.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד תולעת הפארק - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    29/12/2011

שלום מיכל,
    אבחון ראשון של כלבים שנדבקו בתולעת הפארק אירע בארץ ב-1980. מוצא הכלבים הנגועים היה ברובו מאזור המרכז (רמת-גן ומתל-אביב). מאז התפשטות התולעת גברה בקצב מסחרר והיום הסכנה להידבקות קיימת בכל רחבי הארץ (עם נגיעות עולה מקומית במקומות מסוימים בתקופות שונות). הטיפול המונע (שאינו מוגדר "חיסון") מסייע למניעת המחלה כאשר ניתן לכלב באופן קבוע בזריקה של חומר הקרוי "דקטומקס" (כיום אנו ממליצים על טיפול של אחד לחדשיים), ומטרתו לפגוע במחזור החיים של התולעת באם זו מצויה בגוףהכלב כביצה או זחל. בכלבים שאובחנו כחולים במחלה אנו נותנים מינון טיפולי של החומר שמטרתו להשמיד את זחלי התולעת ולמנוע הפיכתם לבוגרים. תקופת הפיכתם של הזחלים לתולעים בוגרות אורכת זמן של מספר חודשים שמהוה את התקופה שבה עדיין ניתן "לשלוט" במחלה בטיפול. הסיבה לכך טמונה בעובדה כי מרגע שהזחלים הפכו לתולעים בוגרות הן יוצרות מבנים הנקראים "גרנולומות" (לרוב בדופן הוושט),ומשלב זה הטיפול כולל גם התערבות כירורגית וטיפול ממושך וארוך שלא תמיד מסתיים בטוב..המניעה הטובה ביותר הנה התנהגותית: חשוב ביותר להשגיח על הכלב בטיולים ולמנוע ממנו לאסוף אל פיו זבל סביבתי (החיפושית המעבירה את המחלה עשויה להימצא גם בזבל אורגני ולא רק בצואה). בכלבים עם נטייה לאכול כל דבר שבסביבתם מומלץ לשים מחסום. חשוב להקפיד על מתן זריקת הדקטומקס אחת לחודשיים שמהווה מחסום נוסף באם התקיימה הדבקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו