ייעוץ לכלבה פינצ'רית - מצורפת תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ לכלבה פינצ'רית - מצורפת תמונה
    אופיר
    18/01/2012

שלום רב,

הכלבה שלי בת 12 פינצ'רית מעורבת, עברה שני ניתוחים בשנה וחצי האחרונות עקב גידול עטיני. הוטרינר שלה הסיר לה את שלושת העטינים מלמטה למעלה בצד ימין. עברה גם כימוטרפיה בתחילה, עקב ביופסיה שאישרה את החשד שמדובר בגידול ממאיר, לאחר תוצאות לא טובות בבדיקת הדם עקב הכימוטרפיה גם שהשפיעה על יצירת הכדוריות הלבנות, הפסקנו את הכימוטרפיה ונתנו לה קוטיזונים. לאחרונה הבדיקות דם שלה (בדיקה מלפני חודש וחצי ומלפני שבוע) מראים שיפור גדול מאוד ביצירת הכדרויות הלבנות (והכוונה שהם בטווח התקין ומעלה) ובכלל בשאר הנתונים וזה מעודד מאוד. בחודשיים-שלושה האחרונים נהיה לה באזור המנותח מעין גידולים עוריים שנמצאים בשכבת העור ולא בשכבת השריר שנראים כמו פצעים מזוהמים. היא כרגע כבר כחודש לערך מקבלת אנטיביוטיקה טובה ואני מורח לה ושוטף לה את האזור בשמפו מיוחד שלא יכול להזיק. אני רואה שזה לא כל כך עובר, ואפילו מתפשט מעטה. השלב הבא כנראה יהיה ביופסיה לחתיכה מהגידול הזה בכדי לאבחן מהו ואולי תעבור ניתוח נוסף במידת הצורך. יש תמונה מצורפת גם. השאלה שלי היא- האם נתקלתם במראה כזה בעבר? מזה יכול להיות ובמידה וזה קשור לגידול הממאיר זה לא סותר את הבדיקות דם? והאם גידול ממאיר יכול להתבטא במראה חיצוני כזה?

תודה רבה רבה,
    ממתין לתשובה, מקווה שתענו לי במהרה,
    המשך יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אומנם אני לא וטרינרית

טלי
    20/01/2012

אבל זה בדיוק מה שקרה לי עם הלברדורית שלי. בגיל 13 וחצי הופיע גידול ממאיר בעטין שנותח בהצלחה והוצאו העטינים האחוריים שלה. כשבועיים אחרי הניתוח התחילו להופיע פצעים בדיוק כמו שאתה צילמת ולא עברו למרות טיפול אנטיביוטי ואנטי פטרייתי הוטרינר חשד בסרטן העור שלדבריו מופיע הרבה פעמים בסמיכות לסרטן העטין. לצערי אצל הכלבה שלי לא הספקנו לברר את הנושא כי גידול נוסף בטחול הכריע אותה כמה ימים לאחר מכן. המלצה אישית שלי מבעלים לבעלים אל תנתח שום סתם את הכלבה לפני הניתוח הבא תשקיע בבדיקת הדמיה כלשהי כדי לבדוק אם חס וחלילה יש עוד גידולים על איברים פנימיים של הכלבה. בדיעבד אם הייתי יודעת על הגידול הנוסף בטחול של הכלבה שלי ועל עוד גידולים פנימיים נוספים שהיו לא ובכלל לא ידענו עליהם לא הייתי מנתחת אותה וחוסכת ממנה סבל רב בימי חייה האחרונים. לצערי מתוך רצון להציל אותה ולהאריך את חייה כמה שיותר נלחמנו נקודתית בכל גידול שהופיע וזאת מבלי לבדוק או לדעת שהכלבה מלאה בסרטן שכבר אי אפשר להילחם נגדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה טלי

אופיר
    20/01/2012

אני מקווה שזה לא במצב שהתפשט לאיברים פנימיים. בכל מקרה באמת יש לה תור ביום ראשון לאונקולוגית, מעבר לזה שיש לה וטרינר מצוין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לכלבה פינצ'רית - מצורפת תמונה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    20/01/2012

אופיר שלום
    מתמונה לא ניתן לאבחן האם מדובר בתהליך עורי שקשור לגידולי העטין או לא.
    לאור ההסטוריה קיים חשד שהתהליך אותו אתה מתאר קשור לגידולי העטין שהוסרו ולעלול להצביע על חזרתיות. לא ציינת איזה כימוטרפיה קיבלה? איזה בדיקות דם בוצעו? האם בוצעו צילומי בית חזה?
    גידולים סרטנים, (פרט לסוגי סרטן מאוד ספציפים) לרוב לא גורמים לשינויים ספציפים בספירת הדם, יכול להיות שהשינויים הם תוצאה של הכימוטרפיה, הקורטיזון או או הדלקת המשנית...
    המלצתי היא להתייעץ עם אונקולוג (וטרינר מומחה לסרטן) לגבי המשך אבחון וטיפול, בארץ ישנן 2 אונקולוגיות וטרינריות, דר דנק ודר קריסטל
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אופיר
    20/01/2012

תודה ד"ר נורית . נקבע לה תור ביום ראשון לד"ר קריסטל בחוות דעת. אעדכן בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו